ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Туреччині судять німецьку журналістку, звинувачену у пропаганді тероризму

12.10.2017, 11:01
Фото - DW

У Туреччині розпочався суд над німецькою журналісткою Месале Толу, обвинуваченою у пропаганді тероризму і зв'язках із забороненою в країні Марксистсько-ленінською комуністичною партією (ТКП/МЛ), повідомляє 112.ua з посиланням нa Associated Press.

За словами її адвоката, слідчі визнали Толу причетною до забороненого руху через  те, що вона була присутня на похороні кількох його членів.

У свою чергу, сама журналістка заявила, що ходила туди “з почуття свідомості”. Крім того, Толу не визнала висунуті проти неї звинувачення і назвала судовий процес “атакою на пресу в Туреччині”.

Крім неї турецька влада взяли під варту ще 10 журналістів з громадянством Німеччини.

У березні президент Туреччини Тайіп Ердоган звинуватив затриманого німецького журналіста Деніза Юджеля в тероризмі, назвавши його “терористичним агентом”.

Як повідомляє DW, судовий процес розпочався 11 жовтня. Толу може загрожувати до 20 років тюремного ув'язнення.

33-річна Месале Толу працювала в лівому інформаційному агентстві Etha, закритому урядовим декретом. Бійці турецького спецназу затримали Толу 30 квітня, взявши штурмом її квартиру. У журналістки два громадянства - німецьке і турецьке.

Батько Месале Толу в інтерв'ю агентству dpa звинуватив уряд Німеччини в бездіяльності. За його словами, в ході передвиборчої кампанії в ФРН про німецьких громадян, які перебувають в ув'язненні в Туреччині, говорили чи не кожен день, а після виборів влада країни забули про них.

Уряд ФРН зажадав звільнити Месале Толу і ще щонайменше десять німецьких громадян, яким пред'явлені політично мотивовані звинувачення. У їх числі - кореспондент німецького видання Die Welt Деніз Юджель і правозахисник Петер Штойдтнер.

Як повідомляв ІМІ, у вересні в Туреччині почали судити 30 журналістів і керівників турецької газети Zaman, яка була закрита минулого року за звинуваченням у причетності до організаторів невдалої спроби державного перевороту.

У жовтні в Туреччині журналістку видання The Wall Street Journal Айлу Альбайрак засудили заочно до двох років ув’язнення, поки вона перебувала у Нью-Йорку. Причиною для судового розгляду стала стаття журналістки за 2015 рік, через яку її звинуватили у “пропаганді тероризму” в Туреччині.

Liked the article?
Help us be even more cool!