ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Туреччині почався суд над 30 журналістами, яких звинуватили у спробі повалити уряд

19.09.2017, 12:54
Фото - fergananews.com

У Туреччині почали судити 30 журналістів і керівників турецької газети Zaman, яка була закрита минулого року за звинуваченням у причетності до організаторів невдалої спроби державного перевороту. Про це повідомляє Ліга з посиланням на Reuters.

Колишні співробітники газети звинувачуються в “членстві в збройній терористичній організації” і “спробі повалити” уряд, парламент і конституційний лад через нібито зв'язки з Фетхуллахом Ґюленом. Їм загрожують довічні терміни.

22 підозрюваних перебували в попередньому ув'язненні протягом декількох місяців, у тому числі 73-річний оглядач Сахін Алпай.

За даними Міністерства юстиції Туреччини, більше 50 тисяч чоловік були арештовані, а більше 169 тисяч судили після спроби державного перевороту. Правозахисники кажуть, що всього затримано понад 160 журналістів, і, таким чином, за ув'язненням журналістів Туреччина на першому місці серед інших країн.

Слухання над 30 журналістами триватимуть протягом тижня.

Нагадаємо, 10 серпня 2017 року в Стамбулі прокуратура видала ордери на арешт 35 журналістів, підозрюваних у зв'язках з мусульманським проповідником Ґюленом. Їх звинуватили у використанні мобільного застосування ByLock, яке, як стверджується, використовувалося членами FETO.

Спроба військового перевороту (путчу) в Туреччині сталася в ніч з 15 на 16 липня. Повстанці взяли під контроль стратегічно важливі військові об'єкти в Анкарі, Стамбулі, Коньї, Мармарисі, Малатьї та Карсі. Але спроба не мала успіху, і законна влада Туреччини придушила повстання.

Провину за спробу перевороту влада покладає на нібито існуючу терористичну організацію проповідника і опозиціонера Фетхуллаха Ґюлена (FETO або “паралельна держава”, як її називає влада Туреччини), що проживає в США. Запекла ворожнеча  Реджепа Таїпа Ердогана  і Фетхуллаха Ґюлена почалась у 2013 році.

Liked the article?
Help us be even more cool!