ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Туреччині затримали голову місцевого відділення Amnesty International

07.06.2017, 13:51

У Туреччині правоохоронці затримали 6 червня голову місцевого відділення міжнародної правозахисної організації Amnesty International Танера Кіліча. В організації заявляють, що арешт не пов'язаний із професійною діяльністю правозахисника, але вимагають негайного звільнення Танера Кіліча, повідомляє DW.

Анкара підозрює Кіліча у зв'язках із рухом критика президента Реджепа Таїпа Ердогана проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого влада Туреччини вважає ідеологом невдалого перевороту влітку 2016 року. Кіліча затримали у нього вдома в Ізмірі, повідомляється на сайті організації.

Правозахисники закидають Анкарі вибірковість правосуддя. “У Кіліча - значне резюме захисту саме тих прав і свобод, які турецька влада нині намагається розтоптати”, - зазначив генеральний секретар AI Саліл Шетті.

Він заявив, що переконливих доказів причетності Кіліча до “міжнародно визнаних злочинів” немає, а затримання не пов'язане з роботою у правозахисній організації. Організація закликала владу Туреччини негайно звільнити свого співробітника і також затриманих 22 правників та зняти обвинувачення проти них.

Як нагадує видання, після провалу путчу в Туреччині у липні минулого року в країні досі тривають масові арешти. Вони спрямовані, зокрема, проти представників громадянського суспільства та політичних опонентів нинішньої влади. Анкару через це регулярно критикують у ЄС та європейських державах, проте не поспішають вживати жорсткіших заходів.

Liked the article?
Help us be even more cool!