ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Торезі розгромили та підпалили редакцію газети "Про город"

22.04.2014, 10:53

18 квітня у Торезі (Донецька область) невідомі напали на офіс редакції місцевої газети “Про город”. Про це “Новостям Донбасса” повідомив головний редактор “Про город” Ігор Абизов.

За його словами, троє невідомих напали на офіс о 2:30 ночі. Вони зламали захисні ролети на вікнах офісу, побили скло і закинули всередину приміщення пластикові пляшки із запальною сумішшю, почалася пожежа. У цей час у редакції знаходились сам Абизов та волонтер, який охороняє приміщення.

Приміщення було повністю задимленим. Внаслідок розлиття речовини, вогнем пошкоджено вікна, стіни, меблі, сервера редакції та інше обладнання.

Власними силами за допомогою вогнегасників та інших підручних засобів їм вдалося загасити пожежу. Пожежники і міліція прибули на місце події через 20 хвилин після виклику.

“Про город” вважає, що розбійний напад скоєно з метою замаху на вбивство і залякування співробітників редакції.

За даним фактом співробітниками Торезького МВ порушено чергове кримінальне провадження, ведуться слідчо-оперативні заходи.

19 квітня під час сепаратистського мітингу перед Торезьким міськвиконкомом, організатор зібрання Ірина Полторацька, оголосила про те, що “редакція газети “Про город” спалена”. Цю новину мітингувальники зустріли бурхливими оплесками”, - повідомив Абизов.

Нагадаємо, 31 січня в Торезі на редактора місцевої газети "Про місто" Ігоря Абизова напали двоє незнайомих чоловіків. Вони завдали журналісту кілька ударів бітою і молотком і втекли автомобілем. Того ж дня підозрювані були затримані. Вони наполягають на тому, що конфлікт виник спонтанно, а те, що потерпілий - журналіст, вони не знали.

Відомості про даний факт внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією за ч.4 ст. 296 КК України "Хуліганство".

Сам Абизов, який дістав множинні травми голови і переломом ноги, пов'язує напад зі своєю професійною діяльністю і критичним висвітленням функціонування в місті донецького приватного підприємства "ІРД".

Також колектив газети просить міністра внутрішніх справ Арсена Авакова “вплинути на бездіяльності начальника міліції міста Вадима Кондакова, який, перебуваючи в злочинній змові з директором ПП «ІРД» (Донецьк) Олександром Калюсським саботує розкриття всіх злочинів, скоєних за замовленням Калюсського стосовно працівників редакції “Про город”.

Liked the article?
Help us be even more cool!