ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Таїланді активіста засудили на два роки за репост статті BBC

16.08.2017, 11:44
Фото - ABC, Liam Cochrane

У Таїланді громадського активіста Ятупата Боонпатаракса засудили до понад двох років в’язниці за репост статті BBC, яку розцінили як образливу для короля Таїланду. Про це розповів його юрист, повідомляє Media Sapiens з посиланням на ABC.

Громадський активіст, також знаний як Пай, став першим, кому пред’явили звинувачення про порушення суворого закону, що забороняє образи та погрози на адресу монархів країни. Його заарештували 3 грудня, після того, як королем став Маха Ва­чи­ра­лонг­корн (Maha Vajiralongkorn). Колишній студент-правник опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі статтю про нового короля з сайту Таїландської служби ВВС.

Йому також було пред'явлено звинувачення у порушенні закону про комп'ютерні злочини через розміщення посилання на репортаж, яким поділилися понад 2000 людей.

“Суд засудив Пая до п'яти років позбавлення волі, які скоротили до двох з половиною рокі. Пай зізнався ... Він знає, що якщо намагатиметься боротися з обвинуваченнями, це ніяк йому не допоможе”, –  повідомив адвокат активіста Кісанданг Нутчарат.

Представник BBC у Таїланді заявив, що наразі не може прокоментувати вирок.

У травні Ятупату Бунпатараксу присудили престижну нагороду за права людини Gwangju Prize. Відзнаку та 14 тис. доларів грошового призу від імені сина прийняли його батьки.

Нагадаємо, 1 січня передавачі BBC в Таїланді припинили роботу, коли закінчився термін дії угоди між мовником та владою країни. Раніше влада Таїланду розпочала розслідування щодо компанії через підозри в образі монархії. Причиною стала публікація на сайті місцевої служби BBC, яка містила інформацію про нового короля Маху Вачиралонгкорна.

У травні влада Таїланду вимагала від Facebook прибрати контент, який критикує чинну монархію. Інакше компанії доведеться відповідати перед владою країни у суді.

У червні військовий суд Бангкока виніс один з найсуворіших вироків в рамках дії закону про дифамацію щодо королівської родини Таїланду. Чоловіка засудили до 35 років ув’язнення за пост у соціальній мережі Facebook.

Liked the article?
Help us be even more cool!