ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Сущенка погіршується зір у московському СІЗО

21.11.2017, 10:53
Роман Сущенко, фото Укрінформ

У заарештованого в Росії українського журналіста Романа Сущенка погіршується зір через погане освітлення в СІЗО. Про це в інтерв’ю DW розповіла його дружина Анжела, яка відвідала журналіста 20 листопада в СІЗО Лефортово.

“Він тримається бадьоро. Сказав, що у нього все нормально. Єдине, що у нього падає зір. Він багато читає, а освітлення там не дуже хороше”, - сказала вона.

Також Анжела Сущенко розповіла, що ця остання зустріч була найкоротшою з усіх трьох. “Вона тривала всього близько години. Ми встигли йому розповісти про наші справи, акції, які ми проводили на його підтримку, і про те, що переживають за нього. А також розповіли про сина”, - сказала дружина журналіста.

Крім того, вона повідомила, що наступне судове засідання стосовно продовження терміну арешту буде в кінці місяця. Однак на ньому зможе бути присутнім лише адвокат.

Також ані дружина, ані родичі Сущенка не зможуть бути присутні на основному судовому засіданні у січні 2018 року через закритість судового процесу.

Як повідомляв ІМІ, 10 листопада Московський міський суд (Росія) відхилив апеляцію адвоката на продовження арешту українського журналіста Романа Сущенка, якого російська влада звинувачує у шпигунстві. Сущенка залишили під вартою до 30 листопада.

25 вересня Московський міський суд продовжив арешт незаконно утримуваному в Москві журналісту Укрінформу Роману Сущенку на два місяці – до 30 листопада.

30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки – полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

Роман Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

20 листопада Романа Сущенка у московському СІЗО Лефортово відвідали його дружина Анжела та донька Юлія.

Liked the article?
Help us be even more cool!