ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США оголосили лауреатів Пулітцерівської премії – 2024

Фото – chytay-ua.com
Фото – chytay-ua.com

У Колумбійському університеті США оголосили лауреатів Пулітцерівської премії, українців серед них цьогоріч не було, повідомляє “Ліга”. 

У галузі художньої фотографії премію отримали фотографи агентства Associated Press за висвітлення глобальної міграційної кризи на кордоні США та Мексики.

Дві Пулітцерівські премії отримало агентство Reuters за серію розслідувань про виробничу імперію американського бізнесмена Ілона Маска та нагороду в категорії екстремальних новин за фотографування конфлікту Ізраїлю та Гази.

Три нагороди отримав журнал The Times за висвітлення нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня 2023 року та його наслідків, а також про дитячу працю мігрантів у США.

The New York Times отримала три нагороди за журналістські розслідування, міжнародні репортажі та написання статей. 

Дві Пулітцерівські премії отримав Журнал New Yorker.

Пулітцерівську премію за спеціальні цитати також отримали журналісти та письменники, які висвітлювали війну в Газі.

Крім того, нагороду отримав російський опозиційний лідер і оглядач Washington Post Володимир Кара-Мурза, а також редактор газети Девід Гоффман та журналіст Джеррі Ши.

Премію в номінації “Державна служба” отримала ProPublica за репортажі, які “пробили товсту стіну секретності” навколо Верховного суду США, щоб показати, як мільярдери дарували подарунки суддям.

Пулітцерівська премія – одна з найпрестижніших нагород США в галузі літератури, журналістики, музики і театру. Заснована американським журналістом і видавцем угорського походження Джозефом Пулітцером. Вручається щорічно з 1917 року в перший понеділок травня опікунами Колумбійського університету в Нью-Йорку. Розмір премії довгий час становив 10 тисяч доларів, з  2017 року – 15 тисяч.

Як повідомляв ІМІ, у 2022 році рада Пулітцерівської премії присудила спеціальну нагороду українським журналістам, які висвітлюють події в умовах вторгнення Росії в Україну.

У 2023 році Пулітцерівську премію отримали українські співробітники Associated Press Мстислав Чернов, Євген Малолєтка, Василиса Степаненко, а також Лорі Гіннант, які опублікували серію робіт, присвячених окупованому Маріуполю.

Liked the article?
Help us be even more cool!