ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США готуються визнати Сущенка політв'язнем

05.05.2017, 10:29

Гельсінська комісія США готує пакет документів для визнання політв'язнем незаконно затриманого в Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка. Про це Укрінформу повідомив адвокат Сущенка Марк Фейгін.

“Від голови Гельсінської комісії США сенатора Роджера Уікера стало відомо, що готується “кейс Сущенка” - для офіційного визнання його політв'язнем. Очевидно, це станеться десь влітку. Що і буде оголошено у спеціальній заяві Держдепу”, - сказав Фейгін.

Раніше Гельсінська комісія заявила, що зосередить увагу на розвитку ситуації із справами Олега Сенцова, Романа Сущенка, Олександра Кольченка, Миколи Семени та інших українців, ув'язнених у Росії за політичними мотивами.

Гельсінська комісія США (Комісія з безпеки і співпраці у Європі) є незалежним урядовим агентством США, заснованим Конгресом в 1975 році. Основною метою її створення передбачається контроль за дотриманням Гельсінського заключного акту, що послужив основою для діяльності ОБСЄ. Гельсінська комісія складається з членів Сенату США (верхня палата Конгресу), Палати представників (нижня палата Конгресу), а також посадовців із Держдепартаменту, Пентагону і Міністерства торгівлі США.

Як повідомляв ІМІ, 30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

26 квітня Лефортовський суд Москви продовжив до 30 червня арешт українському журналісту Романові Сущенку, обвинуваченому в РФ у шпигунстві.

Liked the article?
Help us be even more cool!