ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Слов'янську невідомі напали на журналіста "Громадського ТБ Донбасу" (оновлено)

29.05.2018, 16:42
Фото - detector.media

28 травня у Слов'янську (Донецька область) невідомі напали на журналіста "Громадського телебачення Донбасу" Дмитра Журавльова, який готував репортаж про фестиваль “Кордон” і зустрічі представників Співдружності ветеранів прикордонних військ.

Про це повідомив директор "Громадського телебачення Донбасу" Олексій Мацука у себе на Фейсбук та підтвердив ІМІ.

Інцидент стався на Соборній площі, де журналіст знімав на відеокамеру те, що там відбувається. На площі кілька активістів намагалися привернути увагу поліції до того, що присутні встановили радянську символіку.

“Я знімав розмову незадоволених активістів із захисниками імпровізованого прикордонстовпа, на якому був герб СРСР. Спочатку мене намагалася собою відсунути від конфліктуючих жінка, але я пояснив, що я журналіст. Потім відійшов від неї, пішов у напрямку до сцени, в цей час зі спини невідомий мені чоловік підбіг і почав виривати фотоапарат, схопив за мікрофон і відірвав його від кріплення до фотоапарата. Потім до мене підбігла ця жінка і почала мене штовхати, чоловік у цей час втік. Було видно, що вони діяли організовано”, - розповів Дмитро Журавльов.

У результаті нападу пошкоджена відеокамера організації “Громадське телебачення Донбасу”.

В коментарі ІМІ Дмитро Журавльов повідомив, що він написав заяву в поліцію про пошкодження майна, але не знає, чи відкрили кримінальне провадження і за якою статтею.

Також він уточнив, що ніяких тілесних ушкоджень у нього немає.

“Всім, хто мене питав, чого я знімаю, я відповідав, що я журналіст “Громадського ТБ Донбасу". І тим людям, які намагалися забрати в мене камеру, я також казав, що я журналіст. Тому, хто хотів, щоб я показав посвідчення, я показував усім”, - розповів ІМІ Журавльов, додавши, що “це були люди на доброму підпитку”.

Liked the article?
Help us be even more cool!