ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Сєвєродонецьку оператор знову вимкнув 5 канал та ТВі

16.05.2014, 22:51

З 15 травня у Сєвєродонецьку Луганської області місцевий оператор кабельного мовлення компанія “Вокар-Холдинг”, яка пов’язана з інтернет-провайдером Lanet, перестала ретранслювати два українських телеканала – 5 канал та ТВі. Про це луганському кореспонденту ІМІ повідомив голова Луганського обласного відділення КВУ Олексій Свєтіков.

За його словами, там, де раніше можна було подивитися ці два канали, тепер з’явилася інформація, що вони вимкнуті відповідно до вимоги штабу армії Південно-Сходу.

За його словами, ще 8 травня місцевий оператор кабельного мовлення “Вокар-Холдинг” змушений був вимкнути частину українських телеканалів. Зокрема, «1+1», Інтер, «Україна», 5 канал, ТВі, ICTV, СТБ, Новий канал, 112. 12 травня, після того, як на Луганщині пройшов так званий референдум про визначення статусу регіону, ці канали повернули в сітку мовлення.

Досі на сайті місцевого оператора кабельного мовлення знаходиться повідомлення про причини відключення каналів:

“Шановні абоненти! У зв'язку із загрозою фізичної розправи над співробітниками Мережі Ланет, згідно з “Вимогою штабу армії Південного Сходу м. Сєвєродонецька” на підставі наказу “народного Губернатора Болотова В.Д.", сьогодні були відключені наступні телеканали: "Інтер", "Україна", "1 +1", ICTV, СТБ, Новий канал, 5 канал, "112 Україна", TVi», - йдеться у зверненні до телеглядачів.

У компанії розуміють, що ця вимога безпосередньо порушує чинні закони України, але “змушені її виконувати, так як існує реальна загроза припинення трансляції всіх телеканалів”.

“Відсутність перерахованих вище каналів, у списку трансльованих, є тимчасовим заходом і ми, разом з вами, сподіваємося на якнайшвидше відновлення їх роботи. Наші щирі вибачення”, - йдеться у заяві.

Нагадаємо, 8 травня в м.Сєверодонецьку (Луганська обл.) компанія “Вокар Холдинг”, яка надає послуги кабельного телебачення і входить до “Мережі Ланет”, вимушено припинила трансляцію українських телеканалів “Інтер”, “Україна”, “1+1", ІСТV, СТБ, Новий канал, 5-й канал, 112 Україна та TVi.

У місті Красний Луч (близько 100 тис. населення) Луганської області 10 травня напередодні псевдореферендуму про статус регіону місцевий оператор кабельного телебачення ТРК Луч в своїй мережі вимкнув кілька українських телеканалів. Зокрема, зникли українські канали ICTV, ТРК Україна, СТБ, канал 112.

Фото - ІМІ

Liked the article?
Help us be even more cool!