ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Севастополі жорстоко побили журналістів "Інтеру", СТБ, 5 каналу. Журналісти у лікарні

08.03.2014, 10:43

7 березня у Севастополі жорстоко побили українських журналістів. Постраждали знімальні групи «Інтера», СТБ, 5-го каналу. Про це повідомила голова Кримської асоціації вільних журналістів Лілія Буджурова в ефірі ток-шоу «Шустер live» на Першому національному, повідомляє Телекритика.

За словами Буджурової, кореспондентка телеканалу «Інтер» Олена Мєханік встигла сказати їй, що під час захоплення військовї частини українських журналістів, у тому числі, жінок, жорстоко побили та пошкодили телекамери. Після цього зв`язок із нею увірвався.

«Олена Мєханік подзвонила мені й повідомила, що тут починається штурм, КАМАЗ протаранив ворота і на території військової частини перебуває 12 осіб. І попросила вислати групу журналістів телеканалу АTR, де я теж працюю. По 22-ій годині Олена Мєханік з криками й сльозами в голосі телефонувала мені й кричала: "Лілю, відкликайте журналістів. Нас, всіх українських журналістів, а нас тут багато, жорстоко побили, били й жінок, зламали камери. Ми втікаємо, за нами погоня, нас підрізали, розбили машину, відібрали камеру", і зв’язок з нею урвався», - розповіла Буджурова.

Журналісти, про яких іде мова, перебували на території військової частини №2355 тактичної групи Крим, розташованій на та території Козачої бухти у Севастополі. Там міститься командний пунк військ ПВО, що контролює для безпеки повітряний простір над півостровом, розповіла Лілія Буджурова.

Серед представників ЗМІ також кореспонент «Інтера» Андрій Цаплієнко та знімальна група «Вікон» телеканалу СТБ, режисер 5-го каналу Антон Локтіонов, кореспондент інтернет-видання «Русская планета» Павло Нікулін (РФ), журналіст із Греції.

Під час включення в ефірі «Шустер live» самопроголошений прем'єр Криму Сергій Аксьонов наголосив, що обстановка на території півострова спокійна, а на зазначену військову частину ніхто не нападає.

Як згодом уточнила «Телекритиці» кореспондентка «Інтера» Ольга Клюєва, кореспонденти «Інтера» Олена Механік, Андрій Цаплієнко і двоє операторів «Інтера» - Лисенко і Дєдов - перебувають у лікарні швидкої допомоги Севастополя. Чоловіків побито, Механік не постраждала.

Режисеру 5-го каналу Антону Локтіонову, який стрімив на території частини, нападники також завдали тяжких побоїв і зламали йому пальці. У Севастополі мешкають його рідні, які надали допомогу Локтіонову.

На знімальну групу телеканалу СТБ невідомі напали під час прямого включення журналістів та пошкодили техніку.

Під час захоплення частини на місці інциденту перебували чимало інших українських та іноземних журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!