ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Сенцова в колонії РФ почалися проблеми з серцем - адвокат

16.11.2017, 10:22

Український режисер, політв’язень Кремля Олег Сенцов, перебуваючи у колоніях РФ, сильно схуд, погано харчувався. Також у нього почалися проблеми із серцем. Про це Громадському.Крим розповів адвокат Сенцова Дмитро Дінзе.

“За два з половиною місяці в нього загострився ревматизм. Він там у холоді знаходився, холодні камери, холодні автозаки, поїзд, в якому він їхав, без опалення. Йому виписали мазь зігріваючу. Ще в нього почались проблеми із серцем. Лікар запросив його картки дитячі. Я думаю, що найближчим часом ми ці картки знайдемо, направимо до колонії, і Олегу буде призначено лікування”, - розповів адвокат.

За словами Дінзе, наразі Сенцов перебуває у колонії “Білий ведмідь” в Ямало-Ненецькому автономному окрузі. До нього там не застосовують жодних утисків та катувань.

“До Олега там шанобливе ставлення, ніхто його не утискає. Раніше там були жорстокі умови, були і побиття, і не дуже хороші умови утримання. В даний час, коли керівництво колонії змінилося, умови хороші. Наскільки це можливо. Вони дотримуються законності, дотримуються правил внутрішнього розпорядку. Як в армії, все строго за статутом. З огляду на це і дисципліна залізна”, - додав адвокат.

Сенцова доставили у колонію на російському Ямалі у середині жовтня.

Як повідомляв ІМІ, 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років, а Олександра Кольченка – до 10 років позбавлення волі.

Олег Сенцов та Олександр Кольченко звинувачуються в тероризмі. За версією російського слідства, навесні 2014 року Сенцов нібито організував у Криму підпільну групу, пов’язану з “Правим сектором”. Кольченка звинувачують в участі у цьому “терористичному співтоваристві”. Обидва свою провину не визнали.

Liked the article?
Help us be even more cool!