ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Саудівській Аравії презентували робота Мухаммеда. Його звинуватили в "обмацуванні" репортерки

12.03.2024, 16:13
Фото – businessinsider.com
Фото – businessinsider.com

У Саудівській Аравії презентували робота Мухаммеда, якого потім звинуватили в непристойному “обмацуванні” репортерки, повідомляє Business Insider.

Робота представила минулого тижня компанія-виробник QSS на заході DeepFest у столиці Ріяд. 

Зазначалося, що це перший саудівський робот у чоловічій подобі, який є національним проєктом, покликаним висвітлити досягнення Саудівської Аравії в галузі штучного інтелекту.

Робот був одягнений у традиційний саудівський стрій і розмовляв арабською й англійською. 

Під час презентації репортерка видання Al Arabiya Рав’я Кассем стояла перед Мухаммадом, звертаючись до глядача. В цей момент робот простягнув руку, щоб торкнутися її сідниць. Кассем у відповідь суворо подивилася на Мухаммада і здійняла на нього долоню перед тим, як говорити далі.

Відео з цим інцидентом “завірусилося”, а користувачі соцмережі Х звинуватили робота в непристойному “обмацуванні” репортерки.

Компанія-виробник повідомила виданню Metro, що робот “повністю автономний” і функціонує “незалежно, без прямих вказівок від людей”.

У компанії зазначили, що їхні співробітники “активно порадили всім відвідувачам, зокрема журналістам, дотримуватися безпечної відстані від робота під час демонстрації”.

Компанія переглянула відеозапис інциденту й дійшла висновку, що “відхилень від очікуваної поведінки” Мухаммада не було.

У компанії запевняють, що вживуть “додаткових заходів”, щоб завадити людям “наближатися до робота і входити в діапазон його рухів”.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!