ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Ризі затримали двох чоловіків, які зірвали український прапор з будівлі

У Ризі двоє чоловіків зірвали український прапор з будівлі. Фото – Kārlis Dambrāns, DELFI

У Ризі (Латвія) поліція затримала двох своїх громадян, які зірвали український прапор з однієї з будівель, повідомляє Delfi з посиланням на агентство LETA.

Інцидент стався 5 квітня. До поліції зателефонував очевидець події. Він розповів, що чоловік у масці зриває український прапор, який висить на будівлі на вулиці Барона, а інший чоловік знімає його на камеру. Після інциденту обидва одразу залишили місце події.

На опублікованому в соціальних мережах відео видно, що чоловік зламав флагшток, тримаючи в руках схожий на професійну рацію предмет.

Співробітники поліції встановили особи двох ймовірних порушників та затримали їх 9 квітня. Затримані раніше не були засуджені.

Під час обшуків у будинках затриманих поліцейські виявили маску, яка, ймовірно, використовувалася під час скоєння злочину, рацію, а також різні предмети, що “мають стосунок до прославлення комуністичного режиму та Росії”.

Поліція порушила кримінальну справу за фактом дій, спрямованих на порушення національної, етнічної, расової чи релігійної ненависті, а також умисне знищення або пошкодження чужого майна.

11 квітня суд розгляне питання щодо арешту підозрюваних.

Як повідомляв ІМІ, раніше Ризький міський суд виправдав колишнього депутата Ризької думи Ігоря Кузьмука, якого звинувачували у фінансуванні збройного конфлікту. Він поширив чуже відео, у якому закликали жертвувати гроші на російську армію.

Liked the article?
Help us be even more cool!