ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії рух ЛГБТ визнали "екстремістською організацією"

У Росії Верховний суд заборонив та визнав екстремістською організацією “Міжнародний громадський рух ЛГБТ”. Таке рішення суд ухвалив 30 листопада, повідомляють російські медіа “Медіазона” та “Медуза”.

Засідання пройшло в закритому режимі, на ньому були присутні лише представники міністерства юстиції, яке подало позов про заборону руху. Представників медіа покликали лише на оголошення рішення.

Нагадаємо, російський мін'юст подав позов до Верховного суду про визнання ЛГБТ “екстремістською організацією” 17 листопада. 

5 грудня 2022 року в Росії набув чинності закон про заборону “пропаганди ЛГБТ”. Він поширюється як на дітей, так і на дорослих. Текст документа передбачає заборону “пропаганди” “нетрадиційних відносин”, педофілії, зміни статі в інтернеті, ЗМІ, книжках, кіно та рекламі. 

13 листопада 2023 року делегація з РФ оприлюднила на засіданні робочої групи Ради СПЛ ООН у Женеві доповідь про заходи щодо захисту прав людини в Росії. Її зачитував заступник голови мін'юсту Андрій Логінов. У документі, зокрема, йшлося про те, що в Росії немає дискримінації ЛГБТ-людей.

Liked the article?
Help us be even more cool!