ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії законом хочуть заборонити VPN та Tor

09.06.2017, 10:37

На розгляд депутатів Держдуми Росії внесений законопроект про заборону використання VPN-сервісів і анонімайзерів для перегляду заблокованих сайтів. Проект опублікований у базі нижньої палати парламенту, повідомляє 112.ua.

Згідно з текстом законопроекту, депутати пропонують зобов'язати сервіси та сайти, які використовуються для обходу блокувань, працювати з Роскомнаглядом і забезпечувати обмеження доступу до заборонених сайтів з реєстру.

У якості покарання автори ініціативи наполягають на 30-денному блокуванні сервісів.

Крім того, у проекті відсутні пошукові системи, які депутати хочуть зобов'язати видаляти з видачі для російських користувачів заблоковані сайти.

Автори ініціативи - депутати Максим Кудрявцев з “Єдиної Росії”, Микола Рижак зі “Справедливої Росії” і Олександр Ющенко з КПРФ. У пояснювальній записці вони зазначають, що через VPN-сервіси та анонімайзери типу Tor нині існуючі способи блокування неефективні.

Як пише видання, у Російській Федерації норми про блокування інтернет-ресурсів діють з 2012 року. Під приводом захисту дітей “від інформації, що завдає шкоди їх здоров'ю та розвитку”, в РФ ввели норму про позасудове блокування сайтів, які поширюють “екстремістську інформацію” і заклики до масових заворушень. Право блокувати сайти отримали, крім судів, Генпрокуратура Росії, податкова служба, Роскомнагляд і Росспоживнагляд, МВС і Федеральна служба з контролю за обігом наркотиків. На підставі цього закону Генпрокуратура РФ закрила опозиційні інформаційні сайти Грани.ру, Каспаров.ру, “Ежедневный журнал”.

Liked the article?
Help us be even more cool!