ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії відповіли, що Денісова порушила домовленості, поїхавши сьогодні до Сенцова

15.06.2018, 13:25

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що Уповноважений Верховний Ради України з прав людини Людмила Денісова порушила домовленості, поїхавши сьогодні, 15 червня, до засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова до Ямало-Ненецького автономного округу, повідомляє Радіо Свобода.

“Згідно з домовленістю президентів, двоє уповноважених можуть відвідати громадян, я і Денісова з України. Відвідати громадян, які перебувають під вартою: я в Україні, вона – тут. У порушення нашої домовленості Денісова поїхала зараз до Салехарда, де утримується Сенцов”, – сказала Москалькова.

Вона підтвердила, що Денісова телефонувала до неї з вимогою пустити її до Сенцова.

“Я зараз запитала у Федеральної служби виконання покарань письмове підтвердження, у якому він стані”, – зазначила Москалькова.

Російський омбудсмен додала, що “шукатиме компроміс” з українською колегою.

“Я сподіваюся, що ми зможемо порозумітися і я зможу відвідати в Херсоні Вишинського (заарештованого керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського – ред.)”, – сказала уповноважений із прав людини в Росії.

Нагадаємо, 15 червня Денісова заявила, що керівництво російської колонії не пустило її на зустріч із українським режисером Олегом Сенцовим.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

Liked the article?
Help us be even more cool!