ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Рівному співробітники СБУ викрили прихильника комунізму

19.06.2023, 12:42
Фото – СБУ
Фото – СБУ

У Рівному місцевий житель у забороненій соцмережі публікував антиукраїнські наративи із закликами відновлення СРСР, повідомила пресслужба ГУ СБУ в Рівненській області.

равоохоронці встановили факт популяризації вказаним громадянином України комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в інформаційному просторі. У ході проведених санкціонованих обшуків правоохоронцями вилучено технічні засоби, що використовувалися в протиправній діяльності", – зазначили в українській спецслужбі.

Співробітники СБУ скерували до суду обвинувальний акт щодо цього чоловіка. Його дії правоохоронці кваліфікують як виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганду комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

У ГУ СБУ в Рівненській області додали, що з початку року в кримінальних провадженнях, розпочатих за матеріалами управління, повідомили про підозру за поширення комуністичної символіки 19 людям.

Як повідомляв ІМІ, СБУ повідомила про підозру окупаційному "воєнкому" – начальнику "відділу військового комісаріату ЛНР по Біловодському району" – він примусово мобілізує жителів Луганщини на війну проти України, а також бере участь у медійних та масових заходах, зокрема з "патріотичного виховання" школярів Біловодщини в дусі російської пропаганди проти України.

Liked the article?
Help us be even more cool!