ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У полоні терористів у Донецьку півдоби провів журналіст СТБ

02.06.2014, 15:11

29 травня у Донецьку терористи взяли у заручники журналіста СТБ Дмитра Литвиненка, оператора каналу Олександра Разкевича та їх водія, які виконували редакційне завдання на Сході України. У полоні вони провели 12 годин. Про це Литвиненко розповів "Громадському ТВ”.

Як розповів Дмитро, він знімав спецрепортаж для програми новин “Вікна”. Його затримали на одному з блок-постів ДНР. Терористам не сподобалися смс-повідомлення в телефоні журналіста, і вони вирішили взяти його в полон.

“Нас зупинили люди зі зброєю, запитали, хто ми. Вони подивилися мій мобільний телефон – їм не сподобалися есемески. Нас відвезли о 5-й вечора у приміщення донецького СБУ, одягли на голови мішки, зв’язали руки. Після того нас привезли в СБУ... Били прикладом по голові, били по ногах дуже сильно, по спині. Погрози були”, - розповів Дмитро.

Терористи знайшли флешку з нещодавнім матеріалом про батальйон “Донбас”.

“Їм не сподобалося, що я робив сюжет про батальйон «Донбас». Вони вирішили. що мене спеціально сюди хтось привіз і розказували, що буде, і хто зі мною буде… Нас допитали, я б не сказав, що мене сильно били. Їм у жодному разі не можна брехати. Якщо спіймають тебе на брехні – тобі кінець”, - розповів Дмитро.

Також Литвиненко повідомив, що разом з ним затримали його оператора та водія. Оператора також допитали та били.

“Оператору було гірше, він сказав, що він волонтер. Руку порізали ножом, били по голові”, - розповів Литвиненко.

Відпустили їх 30 травня, коли керівник цієї групи ДНРівців дізнався про те, що Литвиненко перебуває в полоні у його підлеглих, і розпорядився його відпустити.

“У сусідній кімнаті сидів «Абвер». Він дізнався і сказав, щоб нас відпустили”, - додав журналіст. За словами Литвиненка, «Абвер» навіть попросив їх написати, як з ними поводилися і чи били їх.

Liked the article?
Help us be even more cool!