ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У полоні "ЛНР" знаходиться ще один луганський блогер

27.12.2016, 11:52

У полоні бойовиків “ЛНР” вже понад два місяці знаходиться луганський блогер Владислав Овчаренко. Колеги та знайомі блогера звернулися до Національної спілки журналістів України з тим, аби ця ситуація була у полі зору медіа і були можливості фінансово допомогти родині в’язня. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на прес-службу НСЖУ.

Так, автор сторінки у Twitter “Луганська Хунта” зник 10 жовтня, коли йшов на зустріч із дівчиною. Хлопець довго не виходив на зв’язок, а пізніше в квартирі його батьків озброєні представники “МГБ ЛНР” провели обшук, забрали комп’ютер матері. Блогера звинуватили в тому, що він є засновником радикального неонацистського угруповання – підпільного відділення батальйону “Азов”.

Загалом, як повідомляє НСЖУ, імовірно, Овчаренка затримали саме через його сторінку, на якій він розмістив прохання про грошову допомогу, бо хотів виїхати в Київ, та дав номер картки свого друга Артема Ахмерова. За цим номером “ЛНРівці” і вийшли на юнаків.

Відтак, було затримано чотирьох хлопців, але двох відпустили, бо їхні батьки змогли “домовитися” та взяти їх на поруки. Артема і Владислава звинуватили в тому, що вони є лідерами угруповання.

Журналістка ТСН Мар’яна Бухан, яка робила сюжет про затримання Овчаренка та ще трьох луганчан, розказала НСЖУ, що хлопця звинуватили в розповсюдженні листівок з символікою “Азову”, у “зраді республіці” та “шпіонажі”.

“Зараз йому не дозволяють ні з ким спілкуватися, єдине що дозволено – це передавати передачі”, – зазначила вона.

Родина Овчаренка не змогла виїхати з Луганська через його бабусю, у якої проблеми із зором, сам же 19-річний юнак також не готовий був розпрощатися з сім’єю.

Колеги-журналісти висловлюють стурбованість долею Владислава та закликають посприяти в його звільненні.

“У ситуації із затриманням журналістів і блогерів важлива публічність. НСЖУ вже поінформувала Міжнародну федерацію журналістів про цей випадок, – коментує перший секретар Спілки Сергій Томіленко. – Також ми шукаємо можливості для підтримки сім’ї Владислава Овчаренка”.

Як повідомляв ІМІ, 21 листопада у Луганську бойовики так званого “Міністерства державної безпеки “ЛНР” затримали місцевого проукраїнського блогера Едуарда Нєдєляєва (нік Edward Ned), який на своїх сторінках у соцмережах писав про життя міста.

Liked the article?
Help us be even more cool!