ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Нацполіції не надають додаткової інформації у справі Шеремета, щоб не нашкодити слідству

13.08.2018, 11:40

У Національній поліції заявили, що розголошення додаткових відомостей про розслідування у справі вбивства журналіста Павла Шеремета може негативно вплинути на його результати, адже досі не встановлені причетні до злочину. Про це повідомили Громадському в Національній поліції України у відповідь на запит видання.

У поліції додали, що продовжують проводити слідчі дії, допитують свідків та виконують необхідні судові експертизи.

Крім того, правоохоронці, як і раніше, поінформували про відпрацювання кількох версій убивства Павла, серед яких:

  • професійна діяльність в Україні та за кордоном;
  • дестабілізація ситуації в державі;
  • конфліктні ситуації в особистому житті потерпілого, родинні та інтимні стосунки;
  • ситуативні конфлікти на побутовому рівні, комерційного, фінансового характеру;
  • помилка в об’єкті злочину.

Як повідомляв ІМІ, Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля, у якому перебував. Автомобіль належав керівнику “Української правди” Олені Притулі, її в машині не було.

Поліція кваліфікувала подію за статтею “Умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб”.

24 липня 2017 року Головне слідче управління Національної поліції засекретило всі рішення судів у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Зокрема, було ухвалено постанову про застосування заходів безпеки щодо осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві, підприємство (державне підприємство “Інформаційні судові системи”) зобов’язане обмежити в Єдиному реєстрі судових рішень повний і загальний доступ до рішень, ухвалених слідчими суддями Печерського районного суду Києва з клопотанням у кримінальному провадженні.

22 вересня 2017 року Головне слідче управління Нацполіції заявило, що засекретило всі судові рішення у справі про вбивство Павла Шеремета задля захисту життя осіб, “які беруть участь у кримінальному судочинстві”.

27 лютого 2018 року “Українська правда” опублікувала заяву засновниці видання Олени Притули до Генерального прокурора України Юрія Луценка, у якій вона вимагає розслідувати загибель журналіста Павла Шеремета у 2016 році як терористичний акт.

Раніше цивільна дружина вбитого журналіста Павла Шеремета Олена Притула подала до Печерського райсуду Києва скаргу, у якій вимагає визнати її потерпілою та скаржиться на бездіяльність генерального прокурора Юрія Луценка у справі про вбивство 20 липня 2016 року.

20 липня 2018 року медійні та правозахисні організації опублікували спільну заяву, у якій вимагають від правоохоронців публічного звіту щодо розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

У серпні 2018 року слідство у справі про вбивство Павла Шеремета повідомило, що не встановило у злочині ознак терористичного акту.

Liked the article?
Help us be even more cool!