ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Москві під час акцій протесту постраждав журналіст DW

07.05.2018, 10:40
Фото - DW

У Москві 5 травня під час акції протесту в Москві постраждав спеціальний кореспондент DW Михайло Комадовський, повідомляє DW.

Це сталося перед пам'ятником на Пушкінській площі.

За словами журналіста, співробітник поліції завдав йому удар кийком по голові, коли група поліцейських вчергове увійшла в натовп демонстрантів, щоб затримати учасників з плакатом. Крім того, Комадовський розповів, що пізніше один зі співробітників ОМОНу поставив йому підніжку.

Акції протесту “Він нам не цар” пройшли у 90 містах Росії. У багатьох із них, у тому числі в Москві та Санкт-Петербурзі, заходи не було узгоджено з місцевою владою. Демонстранти вимагали реальної боротьби з хабарництвом і бідністю, повернення виборів на всіх рівнях влади, забезпечення справжньої політичної конкуренції, повномасштабної судової реформи, звільнення всіх політв'язнів, а також свободи ЗМІ та інтернету.

До вечора 5 травня під час акцій було затримано близько 1600 осіб. Зокрема, в Москві, за даними правозахисного медіа-проекту “ОВД-Инфо”, поліція затримала 703 учасника демонстрації, а в Санкт-Петербурзі - понад 230 осіб.

Євросоюз засудив жорстокі дії поліцейських і масові затримання демонстрантів.

Liked the article?
Help us be even more cool!