ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мексиці знайдений вбитим фоторепортер, що писав про поліцію і кримінал

09.10.2017, 13:09
Едгар Ескеда, фото - Media Sapiens

Мексиканського фотографа Едгара Ескеду знайшли 6 жовтня мертвим поблизу аеропорту в м. Сан-Луїс-Потос. Журналіст висвітлював діяльність поліції та кримінальну тематику для інтернет-видань Vox Populi SLP та Metrópoli SLP. Про це повідомляє Media Sapiens з посиланням на The Guardian.

Сім'я Едгара Ескеди розповіла, що вранці 5 жовтня озброєні люди в поліцейській формі забрали кореспондента з його будинку. Наступного дня тіло Едгара Ескеди знайшли поблизу аеропорту промислового міста в 350 кілометрах на північ від Мехіко.

Генеральна прокуратура штату Сан-Луїс Потос заявила в Twitter, що її співробітники не були задіяні в жодному викраденні.

Vox Populi SLP повідомило на своїй сторінці Facebook, що в Едгара Ескеди були зв'язані руки, а його тіло мало ознаки катувань.

Педставник Мексики в “Комітеті захисту журналістів” Ян-Альберт Хотсен заявив, що Ескведа повідомляв про погрози слідчих через зняті ним під час перестрілки фотографії.

Влада Мексики повідомила Associated Press, що жоден напрямок розслідування не було відхилено.

Державне агентство з захисту журналістів повідомило, що 4 липня п'ятеро детективів поліції погрожували побити Едгара Ескеду й забрати в нього фотоапарат, якщо він не припинить знімати. За словами агентства, поліцейські змусили фотокореспондента стерти матеріал й вигнали його з місця подій. Як повідомляють місцеві ЗМІ, 13 липня під час зйомки іншої події слідчі начебто сфотографували парспорт Едгара Ескеди й сказали, що стежитимуть за ним та за його будинком й звинуватили фотографа в передачі інформації злочинцям, не навівши доказів.

6 жовтня в м.Сан-Луїс-Потос відбувся мітинг за участю близько 100 осіб, більшість з яких становили журналісти. Деякі з яких тримали плакати з написами “Більше жодного мертвого журналіста” та “Чи я наступний?”.

“Це продовжується через безкарність”, - заявив журналіст з мексиканського міста Торреон Хав'єр Гарза. Він наголосив, що через те, що влада нічого не зробила після вбивства в травні відомого журналіста Хав'єра Вальдеса, будь-хто може наважитися викрасти чи вбити журналіста.

Liked the article?
Help us be even more cool!