ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Малайзії за фейкові новини пропонують саджати за ґрати на 10 років

26.03.2018, 12:17

Уряд прем'єр-міністра Малайзії Наджиба Разака передав 26 березня до парламенту законопроект, який забороняє фейкові новини. На порушників чекатимуть великі штрафи та до 10 років тюремного ув'язнення. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

“Запропонований законопроект має на меті захистити суспільство від розповсюдження фейкових новин, забезпечуючи свободу слова та вираження згідно з Федеральною Конституцією. Законопроект “Про антифейкові новини 2018” пропонує карати всіх, хто публікуватиме “фейкові новини”, штрафом до 128 тисяч доларів США, тюремним ув'язненням або ж застосувати обидві санкції”, - йдеться у повідомленні.

Законопроект визначає фейкові новини як “новини, інформацію, дані або повідомлення, які зовсім або частково є неправдивими” і включає візуальні або ж аудіозаписи.

Також у документі зазначається, що цей закон розповсюджуватиметься на порушників з-за кордону, включаючи іноземців, якщо це вплинуло на країну або ж на громадян Малайзії.

Зазначається, що законопроект призведе до більш відповідальної та обережної поведінки громадян у розповсюдженні новин та інформації.

Опозиція країни назвала вказаний законопроект наступом на свободу преси й розповсюдженням страху серед громадян.

Liked the article?
Help us be even more cool!