ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У М'янмі журналістів Reuters засудили до 7 років ув'язнення

03.09.2018, 10:29
Фото - REUTERS / Myat Thu Kyaw

Суд М'янми засудив до семи років тюремного ув’язнення двох журналістів британського інформаційного агентства Reuters. Про це повідомляє “День” з посиланням на Reuters.

Так, суд визнав співробітників Reuters винними в отриманні доступу до секретних документів про пересування армії та поліції і засудив до 7 років позбавлення волі. 

У свою чергу головний редактор інформагентства Стівен Адлер заявив, що цей вирок є “кроком назад для демократії” М'янми, і закликав переглянути вирок.

“Сьогодні сумний день для М'янми, журналістів агентства Reuters Ко Ва Лона і К'я Сої Оо та для всієї преси”, – заявив Адлер.

Згідно з повідомленням, 32-річного Ва Лона і 28-річного Сої Оо влада М'янми вважає винними в зборі документів, які стосуються служб безпеки країни, зокрема намір “підірвати національну безпеку”.

Репортери працювали над сюжетом про вбивство 10 мусульман-рохінджа під час їхнього конфлікту з владою країни. За матеріалами слідства, секретні документи були передані двома офіцерами поліції в одному з ресторанів столиці М'янми Янгона.

Нагадаємо, ООН заявив, що М'янма продовжує “етнічну чистку” щодо рохінджа.

Liked the article?
Help us be even more cool!