ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Луцьку суддя звинуватила журналістів у проникненні в житло

05.07.2017, 16:47

Суддя Луцького міськрайонного суду Валентина Пушкарчук повідомила виданню “Волинь.24” про проникнення у квартиру журналістів ТРК “Аверс”.  Однак на телеканалі таку інформацію заперечують.

Суддя Валентина Пушкарчук вважає вихід телесюжетів про її житло та родину розправою за винесене рішення про поновлення Юлії Вусенко на посаді секретаря Луцької міської ради.

У коментарі “Волинь24” суддя розповіла, що знімальна група телеканалу “Аверс” у червні цього року проникла без дозволу  в її житло. Вона розповіла, що її невістка, з якою вона проживає, подзвонила і сказала, що до їх житла увірвалися люди, які нібито є кореспондентами.

Як зазначає “Волинь24”, за словами Марти, яка проживає в цивільному шлюбі із сином судді, вона повернулася після роботи додому, вхідні двері закрила, проте не замкнула. Пішла до ванни перевдягатися і почула, що гавкає собака і по квартирі хтось ходить. Жінка вийшла і побачила сторонніх людей, які почали питати, чи тут проживає суддя Валентина Пушкарчук.

Однак  з сюжету телеканалу “Аверс” не видно, що журналісти проникли в житло.

Журналістка телеканалу “Аверс” Наталія Поліщук у коментарі  представниці ІМІ у Волинській області заперечила слова судді щодо проникнення у житло. Однак  коментар  журналістки  довелось чекати більше тижня.

“Заява судді Валентини Пушкарчук дуже дивна. Суддя, як ніхто інший, повинна розуміти, що обвинувачення потрібно підтверджувати фактами. Пані Пушкарчук голослівно заявляє, що у її помешкання нахабно вдерлися журналісти. І це відверта брехня. Не вдерлися, а постукали у двері. Нам відчинила дівчина, яку потім Валентина Пушкарчук у коментарі “Аверсу” назвала подружкою сина”, - зазначила журналістка.

Журналістка Наталка Поліщук розповіла, що до судді  вона завітала з метою перевірити інформацію, яку дізналася з власних джерел. З її слів, у неї є підозри щодо корупційних дій судді, мовляв, треба було перевірити, чи все  майно зазначила суддя  у декларації.

“Заява судді, яка з’явилася в інтернеті, мене вразила, тому що суддя повинна бути взірцем юридичної грамотності. Замість того, щоб довести свою правоту якимось конкретними доказами, вона вирішила вдатися до тиску на журналістів шляхом неправдивих звинувачень, і в такий спосіб намагається створити атмосферу публічного осуду працівників телеканалу, які займаються розслідуванням по її майну. Тим часом головна інформація про незадекларовані будинок та квартири залишається на задньому плані, адже всі обговорюють фейкове вторгнення у квартиру судді”, - додала Наталія Поліщук.

Журналістка надала представниці ІМІ аудіозапис, де чути, як стукає хтось у двері, а далі гавкає собака, і Поліщук запитує про те, чи мешкає тут Валентина Пушкарчук. Журналісткою вона не представилася.

Як зазначає представниця ІМІ, версії судді та журналістки суперечать одна одній. Отже, хтось з них говорить неправду. А в Україні загрожує серйозна відповідальність за  незаконне проникнення в житло.

Відповідно до статті 162 Кримінального Кодексу України, незаконне проникнення до житла чи до іншого володіння особи, незаконне проведення в них огляду чи обшуку, а так само незаконне виселення чи інші дії, що порушують недоторканність житла громадян, - караються штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Фото - Волинь 24

Liked the article?
Help us be even more cool!