ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Луганську побили журналіста, який знімав мітинг сепаратистів

22.04.2014, 12:16

21 квітня у Луганську невідомі побили журналіста видання "Точка ОПОРА" Максима Данильченка, який знімав на фото мітинг сепаратистів, що проходив під стінами захопленої будівлі СБУ. Про це повідомив у Facebook голова Луганського обласного представництва у Громадянській мережі ОПОРА Олексій Кормілецький, інформує Укрінформ.

“21 квітня 2014 року Максим Данильченко, активіст Громадянської мережі ОПОРА, журналіст видання "Точка ОПОРА" був побитий невідомими на мітингу сепаратистів. Навколо знаходилося кілька сотень луганців, які бачили це…”, - написав Кормілецький.

За його словами, під час проведення акції протесту сепаратистів і прихильників російського світу, Данильченко знімав на фотоапарат все, що відбувається. Проте невідомі особи, представившись Самообороною, підійшли до нього, сказали, що знімати українським журналістам заборонено, схопили його за руки, вдарили кілька разів в обличчя - попереджувально, як вони заявили - і вивели з місця, де проходить акція.

"Було порушено ст. 26 ЗУ "Про друковані ЗМІ в Україні" та ст. 171 Кримінального кодексу України. Жодного правоохоронця біля масової акції протесту не було. Питається, чому? Необхідно сказати, що обмеження прав журналістів в Луганську останнім часом стало "нормою". Зараз Максим пише заяву до міліції", - резюмував Кормилецкий.

Liked the article?
Help us be even more cool!