ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Лондоні через провокацію затримали проросійського журналіста Грема Філліпса

08.08.2018, 12:26
Фото - скріншот з відео грузинського телеканалу News.on

До будівлі посольства Грузії в Лондоні під час виставки про російсько-грузинську війну 2008 року увірвався скандально відомий журналіст телеканалів Russia Today і “Звезда”, британець Грем Філліпс, який влаштував там провокацію. Його оперативно затримала дипломатична поліція.

Про це повідомила посол Грузії у Великій Британії Тамара Беручашвілі, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на 1tv.

Філліпс, скандально відомий журналіст телеканалів Russia Today і “Звезда”, викрикував антигрузинські та антинатівські гасла, заявили в грузинському МЗС.

“Посольство стало жертвою російської агресії, тому що в нього раптово вторглася людина з камерою, яка агресивно викрикувала, що це пропаганда”, - сказала Беручашвілі.

Стосовно затриманого британська поліція веде розслідування.

“Ми чекаємо повної оцінки цього інциденту”, - заявив департамент преси та інформації Міністерства закордонних справ Грузії.

Як повідомляв ІМІ, 25 липня 2014 року Служба безпеки України в Донецьку повідомила про затримання і видворення за межі України підданого Великобританії, журналіста Грема Філліпса, який співпрацює з російським телеканалом RT (Russia Today).

СБУ повідомила, що видворила журналіста за межі України, оскільки його діяльність суперечила інтересам національної безпеки України, її суверенітету, територіальній цілісності і конституційному ладу.

Попри заборону в’їзду протягом трьох років, журналіст у серпні 2014 року нелегально пробрався до Луганської області через КПП поблизу селища Ізварино.

МЗС Великобританії направило журналісту лист, у якому настійно порекомендувало покинути Донбас, зазначивши, що зовнішньополітичне відомство застерігає від усіх подорожей до Криму, а також у Донецьку і Луганську область.

Liked the article?
Help us be even more cool!