ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Латвії хакери атакували телепровайдера і запустили на всіх каналах парад з Москви

Латвійський інтернет- та телепровайдер Balticom зазнав 9 травня кібератаки, повідомляє Delfi. 

Як результат, на всіх каналах інтернет-телебачення компанії транслювався парад з Москви, повідомив у соціальній мережі X голова Національної ради з електронних ЗМІ Івар Аболіньш.

У Balticom підтвердили, що зазнали кібератаки.

“Ми тимчасово відключили прямий ефір нашого Інтерактивного телебачення, але всі фільми та передачі, як і раніше, доступні в архіві”, – зазначили в компанії.  

Там додали, що цифрове та аналогове телебачення продовжує працювати. Втім, наголосили, що телефонна лінія зараз завантажена, тому, якщо є питання, можна писати в соцмережах на сторінках компанії.

Наразі послуги інтернет-телебачення Balticom відключено, обставини з'ясовуються.

Як повідомляв ІМІ, 9 травня 2024 року російські хакери зламали супутниковий ефір каналів групи StarLightMedia та “Інтер” і запустили трансляцію параду в Москві. Згодом сигнал каналів StarLightMedia та “Інтеру” вдалося відновити. Канали оперативно запустили протокол безпеки, щоб вимкнути сигнал.

Втім, того ж дня канали StarLight Media повідомили, що зазнали трьох російських атак. Хакери продовжували втручатись у сигнал українських телеканалів після відновлення мовлення. 

Liked the article?
Help us be even more cool!