ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві з гранатомета стріляли в будівлю, де розташовані Громадське та MediaHub

13.04.2018, 11:09
Фото - Богдан Кутєпов / Громадське

У будівлю “Київміськбуду” в Києві стріляли з ручного протитанкового гранатомета. У цій же будівлі розташована редакція Громадського і MediaHub (спільний проект “Української правди”, Громадського та Центр UA), повідомляє Громадське.

Інцидент стався близько другої ночі на вулиці М. Омеляновича-Павленка.

Невідомі поцілили у відділ продажів “Київміськбуду”, там, зокрема, виявили хвостовик снаряда. Пострілом також була пошкоджена бокова частина ресторану “Хмелі-сунелі”, який розташований одразу біля відділу продажів.

Відстріляний тубус гранатомета знайшли через дорогу від будівлі. На тубусі спиляні номери, тож походження гранатомета неможливо встановити.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 КК України ("Хуліганство"), повідомила виданню речниця Головного управління Національної поліції Києва Оксана Блищик.

Блищик підкреслила, що записи з камер відеонагляду будуть долучені до матеріалів кримінального провадження у встановленому законодавстві порядку.

У поліції зазначили, що під час розслідування та затримань причетних, кваліфікація може бути змінена.

Також у Нацполіції повідомили, що внаслідок інциденту постраждалих немає.

Правоохоронці отримали повідомлення про те, що люди чули звук, схожий на вибух. На виклик виїжджали наряди патрульних, слідчо-оперативна група та вибухотехніки.

Під час огляду виявлено, що пошкоджена будівля, у якій розміщений ресторан та відділ продажу одного із забудовників. Неподалік місця події, через дорогу, виявили відстріляний тубус від гранатомета зі знищеними номерами.

Поліцейські відпрацювали прилеглу територію та вилучили запис із відеореєстратора, на якому зафіксовано момент пострілу, а також рештки вибухового пристрою, що відправлять на експертизу.

Liked the article?
Help us be even more cool!