ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві побили та пограбували журналіста ICTV

07.05.2018, 11:30
Фото - fakty.ictv.ua

У Києві ввечері 4 травня троє зловмисників побили та пограбували кореспондента програми “Інсайдер” телеканалу ICTV Артема Кулю, повідомляється на сайті ICTV.

Журналіст отримав травми голови, ушкодження обличчя, численні забої. На місце інциденту прибула карета швидкої допомоги, яка надала Артему першу медичну допомогу.

Керівник програми “Інсайдер” Олександр Ільїних вимагає від слідства розглянути версію нападу, пов’язану з виконанням професійних обов’язків.

“Артем – розробник і автор багатьох гострих та резонансних тем. І слідство має в першу чергу розглянути версію нападу, пов’язану з виконанням професійних обов’язків. Це не перший випадок злочинних дій проти співробітників нашої редакції. Напередодні було пограбовано автомобіль шеф-редактора “Інсайдера" Олександра Бєлова. Це збіг обставин чи це цілеспрямована акція – нехай розбираються правоохоронці. Але якщо хтось хоче нас попередити або ж залякати, то мушу сказати – не на тих натрапили! Ми й надалі будемо сумлінно виконувати свій професійний обов’язок: викривати і доносити до нашого глядача усю правду, якою б гіркою вона не була та чиїм інтереси вона не зачіпала”, – зазначив Ільїних.

Як повідомив “Детектору медіа” Олександр Ільїних, напад на Артема Кулю стався близько 23:00 біля метро “Академмістечко”.

“Артем ішов додому, коли раптом його вдарили ззаду. Він упав, його почали бити. Нападників було троє, але він не бачив облич. Коли він упав, у нього вилетів з рук телефон. У результаті нападники забрали телефон і втекли. Але в нього був гаманець із грошима – його чомусь не взяли. Артем дійшов додому, викликав швидку і поліцію. З поліцією вони пішли на місце злочину, зафіксували все. Сьогодні він їздив до лікарні, у нього діагностували перелом носа. Він проходить судмедекспертизу”, – зазначив керівник програми “Інсайдер”.

Ільїних не виключає, що напад пов’язаний із журналістською діяльністю: “Я не можу цього стверджувати, але не можу виключати, що цей напад пов’язаний із журналістською діяльністю. Це мають встановити слідчі. Але якби це було звичайне пограбування – чому в нього не забрали гаманця? Тобто це виглядає не дуже переконливо як пограбування. Ситуація нас дуже непокоїть, ми раніше отримували погрози в смс, але до такого – до побиття – ще не доходило”.

У відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в місті Києві виданню підтвердили факт нападу та пограбування Артема Кулі. Відомості про інцидент внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею “Грабіж”. Ведеться слідство.

Liked the article?
Help us be even more cool!