ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму "суд" залишив під арештом журналіста Мемедемінова

23.08.2018, 15:30
Фото - qha.com.ua

Підконтрольний Кремлю Верховний “суд” Криму залишив 23 серпня кримськотатарського активіста та блогера Нарімана Мемедемінова під вартою до 15 жовтня, повідомляє Громадське радіо.

У судовому засіданні Мемедемінов брав участь за допомогою конференц-зв’язку. Активіст перебуває в СІЗО Сімферополя.

Розгляд апеляційної скарги захисту розглядали в закритому режимі. Рішення оголосили в присутності слухачів.

Коли слухачі зайшли до зали, Мемедемінов звернувся до них.

“Люди, знайомі, я тільки що суду говорив, що якщо раніше мене знали тільки в моєму районі, то сьогодні, “завдяки спецслужбам”, мене знають у всьому Криму, про те, що такого активіста й інших утискають за національною і релігійною ознаками”, – заявив Мемедемінов.

Він подякував усім, хто підтримує його, – журналістам, які висвітлюють процес, людям, які приходять до будівлі суду, тим, хто пише листи.

Адвокат Едем Семедляев розповів, що захист клопотав про відкрите засідання, однак отримав відмову.

“Так само Наріман заявив відвід судді, оскільки вона висловлювала судження про його винуватість. Цей відвід, звичайно ж, не був задоволений”, – заявив Семедляєв.

Нагадаємо, блогер та активіст Наріман Мемедемінов перебуває під вартою з 22 березня. Тоді російські силовики провели обшук у його будинку в селі Холмовка Бахчисарайського району, опісля його відвезли в управління ФСБ у Сімферополі.

23 березня йому обрали запобіжний захід.  У червні Нарімана Мемедемінова помістили до психіатричної лікарні нібито для "обстеження". Зараз він перебуває в СІЗО Сімферополя.

13 серпня підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя задовольнив клопотання слідчого у справі кримськотатарського активіста, блогера Нарімана Мемедемінова і продовжив йому термін утримання під вартою до 15 жовтня.

Нарімана Мемедемінова звинувачують за ст. 205.2 КК РФ (заклики до здійснення терористичної діяльності).

Причиною обвинувачення слугували нібито ролики на каналі Youtube, опубліковані у 2012-2013 роках. 23 березня українська прокуратура АРК розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі Мемедемінова. Прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла) КК України.

Liked the article?
Help us be even more cool!