ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму поліція на деякий час затримала журналіста Тараса Ібрагімова

18.09.2017, 12:49

У Сімферополі в окупованому Росією Криму поліція затримала, а згодом відпустила групу громадян, які прийшли подавати скаргу до місцевого управління ФСБ. Серед затриманих був журналіст правозахисного ресурсу Article 20 Тарас Ібрагімов і кілька активістів. Про затримання повідомив у своєму відео у Facebook Еміль Курбедінов, який захищає переслідуваного ФСБ кримського журналіста Миколу Семену, повідомляє “Детектор медіа”.

Адвокат розповів, що Тараса Ібрагімова та інших активістів затримали нібито за участь у мітингу. “Тих, хто прийшов подавати скаргу в ФСБ, їх затримала поліція. І ось ми також йдемо в поліцію. На даний момент нам пояснюють, що був якийсь мітинг, якісь скандування. Це повна маячня”, - заявив Еміль Курбедінов.

За його словами, затриманих розподілили в різні відділки поліції. “Замість того щоб зустрітись з людьми, замість того щоб зустрітись із постраждалими, вони вирішили арештовувати всіх знову. Я не знаю, що це за методи і що це за тактика така”, - сказав адвокат.

Тарас Ібрагімов також написав у Facebook, що поліція поки не надала пояснень щодо затримання: “Затримали на бульварі Франка, пригнали 3-4 автомобілі, чоловік 20 поліцейських. Зараз у міському відділі поліції з Емілем Курбедіновим і ще парою активістів. Ніяких пояснень, за що і чому. Класика жанру”. Наразі цього запису в Facebook Ібрагімова немає.

Пізніше Еміль Курбедінов написав, що всіх затриманих відпустили.

Видання нагадує, що під будівлею ФСБ активісти підтримували кримчанина Рената Параламова, який напередодні повідомив про викрадення, катування і побиття силовиками. Вони вимагали зустрічі з главою кримського ФСБ Віктором Палагіним. Раніше Параламов розповів, що його катували, надягали на голову мішок, давали розряди оголеними проводами.

Як повідомляв ІМІ, 30 березня у Сімферополі (окупований Росією Крим) затримали журналіста ресурсу Аrticle20 Тараса Ібрагімова і після допиту відпустили. Співробітники Центру “Е” півтори години розпитували його детально про те, чим він займається і про що пише в Криму.

6 квітня у Сімферополі співробітники російського ОМОНу затримали Тараса Ібрагімова на центральному ринку. В управлінні російської поліції в Криму назвали масові затримання на центральному ринку Сімферополя “плановими робочими заходами”. Згодом затриманих, яких доставили в “Центр Е”, відпустили.

Liked the article?
Help us be even more cool!