ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Кропивницькому від вірусу Petya постраждали дві місцеві редакції

28.06.2017, 11:58

Робочі комп'ютери кропивницьких видань “Кіровоградська правда” та “Народне слово” постраждали від хакерської атаки вірусу Petya 27 червня, повідомляє місцевий сайт “Україна-Центр”.

“Заразилися - принаймні поки що - два комп’ютери: бухгалтера і секретаря. Чорний екран, на ньому написано, що треба переслати 300 доларів біткоїнами на певну електронну адресу”, – прокоментувала ситуацію журналістам редакторка газети “Кіровоградська правда” Олена Данилишин.

Подібна ситуація сталась і з технікою “Народного слова”, де журналісти навіть не встигли відправити у друк черговий номер газети.

Як повідомляє представник ІМІ у Кіровоградській області, через декілька годин після початку розповсюдження вірусу Petya у закритій групі журналістів Кропивницького у Facebook було розповсюджено інформацію про необхідні заходи безпеки, тож значного пошкодження редакційних комп'ютерів вдалось уникнути.

Водночас на сторінці Кіровоградської ОДА у Фейсбук з'явилась інформація щодо тимчасового блокування сайтів обласної та районних адміністрацій Кіровоградщини. “У зв’язку із масованою хакерською атакою доступ до офіційних веб-сайтів обласної державної адміністрації, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій тимчасово заблоковано. Найбільш соціально-значима інформація розміщуватиметься на сторінці облдержадміністрації у соціальній мережі Facebook”, - йдеться у повідомленні ОДА.

В коментарі представнику ІМІ головна редакторка газети “Народне слово” Оксана Гуцалюк зазначила, що від вірусу постраждав комп’ютер верстальника.

“У друк не вийшли - постраждав комп’ютер верстальника. Більшість були вимкнені, на щастя, адже випуск завершили на той час, залишалося одну сторінку надіслати у друк. Продовжуємо інспектувати техніку, працюють специ. Сподіваємось віддрукувати газету завтра”, - сказала вона.

Як повідомляв ІМІ, 27 червня від вірусу Petya постраждали медіахолдинг ТРК «Люкс», до складу якого входять канал “24”, національна мережа радіостанцій “Радіо Люкс” та “Радіо Максимум”, а також низка інтернет-сайтів.

Також від вірусу постраждали канали “Київ” та ATR, ТРК “Чорноморська”, телеканал “ДоТебе”.

Видання “Корреспондент” та “КП в Украине”, які входять до складу “Українського медіа холдингу”, також повідомили про тимчасові збої у роботі через хакерську атаку.

Liked the article?
Help us be even more cool!