ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Кривому Розі під час військових навчань важко поранено оператора "Першого Криворізького"

06.07.2017, 22:58

У Кривому Розі поранено оператора міського інтернет-ресурсу “Перший Криворізький” В’ячеслава Волка, який зголосився виконати роль правопорушника, аби журналісти могли відзняти постановочні кадри, повідомляє  “Первый городской”.

Інцидент стався 6 липня під час навчання резервістів Збройних сил України на дворі Саксаганського районного виконкому міста.

Як пише видання, оператора було поранено в шию з нагородної зброї. Зараз він у тяжкому стані в реанімації.

Як розповіла представниці ІМІ у Дніпропетровській області редакторка “Першого Криворізького” Софія Скиба, після навчань до них підійшов військовий і запропонував зробити кілька постановочних кадрів.

“Близько 11.30 один із військових запропонував зробити кілька постановочних кадрів. Я запропонувала себе, але сказали, що жінка не годиться, і я спитала у Слави. Він погодився, його роль була в тому, щоб підійти до райради, бути у ролі провокатора, спитати, чому не пускають і так далі. Він виконав цю роль, і хлопці, їх, здається, було троє військових, заламали його, і був один постріл вгору.

Я не можу зараз сказати, з якої зброї, я знімала, не побачила, і вони його завели всередину виконкому. І буквально через декілька секунд всі, хто був на вулиці, ми почули глухий постріл. За моїми оцінками, наскільки я розуміюся, це не був автомат, це не була якась військова зброя, або ПМ, я не знаю. Нам військові нічого не сказали. По їхнім обличчям було видно, що вони занервували, шукали швидку допомогу, санінструктора не знайшли”, - розповіла Скиба.

Оператора доставили у другу криворізьку лікарню, де лікарі його прооперували і він у дуже складному стані знаходиться в реанімації. “Вже повідомили батькам і зараз будемо оголошувати про необхідність збору коштів на лікування”, - повідомила Скиба.

Оперативне командування “Схід” Збройних сил України на своїй сторінці у Фейсбук зазначило, що інструктор, який поранив оператора, є волонтером і не має відношення до ЗСУ.

“Під час демонстрації, внаслідок необережного поводження із боку волонтера-інструктора з власної нагородної зброї, журналіст отримав вогнепальне поранення у шию. Негайно постраждалий був доправлений до лікарні та прооперований. Відомо, що волонтер-інструктор проходив службу у лавах Збройних сил України у 92-94 роках у 95 десантно-штурмовій бригаді, у 2014 році вступив до лав добровольчого батальйону “Азов”, де здобув фах інструктора з тактичної підготовки. Наразі він є головою громадської організації “Козацька варта Криворіжжя”, працює охоронцем на приватному підприємстві. Відношення до Збройних сил України не має. Наразі на місці події працюють слідчі органи, які з’ясовують всі обставини та причини, які призвели до надзвичайної події”, - йдеться у повідомленні командування "Схід".

За фактом події слідчий відділ Криворізького відділу поліції ГУ НП в Дніпропетровській області вирішує питання щодо внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінального правопорушення, передбаченого ст. 128 КК України “Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження”, повідомляється на сайті Міністерства оборони.

Оператор отримав вогнепальне поранення внаслідок необережного поводження зі зброєю з боку інструктора, що проводив заняття, зазначили в Міноборони.

“За попередньою інформацією, під час демонстраційного заняття із затримання умовного порушника, внаслідок необережного поводження зі зброєю з боку інструктора, що проводив заняття, журналіст отримав вогнепальне поранення у шию. Постраждалого було негайно доправлено до лікарні та прооперовано. Обставини та причини надзвичайної події з’ясовують слідчі органи”, - повідомили в міністерстві.

За інформацією ГУ НП в Дніпропетровській області, оператор 1988 року народження отримав вогнепальне поранення під проведення навчань з територіальної оборони. “Оператор інформаційного порталу “Перший Криворізький” визвався на роль статиста. Командно-штабні навчання з територіальної оборони проходили біля та у приміщенні Саксаганського райвиконкому. За їх перебігом спостерігали запрошені представники засобів масової інформації. Під час виконання постановочного епізоду оператор інформаційного порталу “Перший Криворізький” виявив бажання випробувати себе у ролі статиста. Нещасний випадок трапився безпосередньо у приміщенні, на першому поверсі будівлі. Чоловік з тілесними ушкодженнями у вигляді вогнепального поранення у ділянку шиї був госпіталізований до однієї з лікарень міста”, - повідомили в поліції.

Подію зареєстровано до ЖЄО Саксаганського відділення поліції Криворізького відділу поліції. Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як пише “Перший Криворізький”, у постраждалого наскрізне вогнепальне поранення шиї. Пошкоджений хребет і спинний мозок.

Рідні оголосили про необхідність збору коштів.

Банківська картка “Приватбанку” дружини В’ячеслава 5168 7573 2133 8198 (Волк Інна Олександрівна).

Фото - Перший міський, Перший криворізький

Liked the article?
Help us be even more cool!