ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Ковелі виник конфлікт через запрошення на конференцію благодійного фонду

30.06.2017, 11:19

У Ковелі Волинської області на п'яту річницю благодійного фонду народного депутата Степана Івахіва не всі журналісти могли потрапити на захід. Захід відбувся 25 червня у залі Палацу учнівської молоді, повідомляє місцевий сайт “Про Ковель”.

Як пише видання, перед початком заходу біля палацу зібралися громадські активісти, журналісти, члени Громадської ради на чолі зі своїм головою Миколою Печенюком, депутати міськради, яким вхід був заборонений. Не відразу вдалося потрапити до зали і кореспонденту інтернет-видання “Про Ковель”.

Помічники Степана Івахіва не дозволили журналісту переступити поріг палацу, пояснюючи свої дії відсутністю запрошення. Також вони повідомили, що дозволять представнику преси зайти в середину, але вже після того, як з’являться всі запрошені та розпочнеться урочистість.

За інформацією видання, організатори заходу запросили кращих своїх активістів, сільських голів, представників влади міста і району. Також на захід прибули Івахів і його помічники. “А ще – якщо вірити оголошенням в пресі і тим, що розклеєні по всьому місту, на урочисту конференцію організатори запросили й засоби масової інформації”, - пише видання.

У коментарі представниці ІМІ у Волинській області помічник народного депутата Степана Івахіва Денис П'ятигорець сказав, що всіх людей пропустили, які виявили  бажання взяти участь у заході фонду.

Також П'ятигорець підтвердив, що журналістам сайту “Про Ковель” та телеканалу “Аверс” пояснювали на вході, що треба дочекатися, щоб спочатку всі зайшли в зал із запрошеннями, а далі подивитись чи є вільні місця, щоб інші бажаючі могли сісти.

“Ми не вороги преси і  нікому не перешкоджали. Всі активісти, журналісти, які хотіли зайти, зайшли. У нас всі заходи відкриті, що стосуються фонду. Запрошення не стосувались журналістів”, - сказав П'ятигорець.

Він додав, що запрошення роздавали сільським головам, місцевим депутатам, керівникам установ. Журналістам запрошення не роздавали, бо у них є право вільно збирати інформацію.

Медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний зазначив, що оскільки захід проводився виключно на ініціативі благодійного фонду, вимог щодо публічності і відкритості заходів у спеціальному законі він не знайшов.

“Якщо захід організовано благодійним фондом і були передбачені запрошення для присутніх - тут порушення не мало місце”, - зазначив він.

Фото - "Про Ковель"

Liked the article?
Help us be even more cool!