ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві до дня народження Сенцова проведуть серію акцій

12.07.2017, 15:27

У Києві до дня народження утримуваного в Росії кримського режисера Олега Сенцова, 13 липня, активісти проведуть серію акцій, повідомляє Крим.Реалії.

Так, о 13:00 на оглядовому майданчику в Маріїнському парку біля режисерського крісла активісти зберуться, щоб зачитати привітання ув'язненому режисерові, пригостити охочих іменним тортом і підписати листівки Сенцову.

З 19:00 до 22:00 в київському “Кримському домі” відбудеться показ документального фільму Аскольда Курова “Процес” про режисера Олега Сенцова з обговоренням картини після перегляду.

Заходи у Фейсбуці анонсують організатори – активістська група “Комітет солідарності”.

Крім того, з 20:00 до 22:00 у громадському парку Самосад на Подолі активісти планують читати п'єси Олега Сенцова і писати йому листи.

Акції до дня народження Олега Сенцова відбудуться і в інших містах України. Зокрема, в Одесі анонсують показ фільму “Процес: російська держава проти Олега Сенцова” та акцію “Напиши побажання” на честь дня народження режисера.

Як повідомляв ІМІ, 11 травня в Києві на вулиці Хрещатик відбулася акція, приурочена до річниці арешту політв'язня, українського режисера Олега Сенцова. Учасники акції вийшли з гаслом “#пораотпускать” та запустили онлайн-флешмоб на їхню підтримку.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років, а Олександра Кольченка – до 10 років позбавлення волі.

Олег Сенцов та Олександр Кольченко звинувачуються у тероризмі. За версією російського слідства, навесні 2014 року Сенцов нібито організував у Криму підпільну групу, пов'язану з “Правим сектором”. Кольченка звинувачують в участі у цьому “терористичному співтоваристві”. Обидва свою провину не визнали.

Liked the article?
Help us be even more cool!