ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві агітатори від ПР телефонують виборцям від імені ДВК

19.10.2012, 05:16

Журналістку Інституту масової інформації Катерину Дячук представник виборчої дільниці №800247 виборчого округу №215 у Деснянському районі Києва намагалася загітувати на користь Партії регіонів. Про це Дячук розповіла ІМІ.

За словами Дячук, на її домашній номер телефону зателефонувала представник виборчої комісії, яка не представилась і почала розпитувати, чи всі члени родини голосуватимуть.

“Я сказала, що так, ми всі голосуватимемо. Тоді вона запитала: “А як ви ставитесь до Партії регіонів?”, що мене здивувало. І я зрозуміла, що телефонувала вона саме через агітацію, а не взнати, чи прийдемо ми на вибори”, - розповіла журналістка.

“На моє запитання, а ви агітуєте, вона відповіла, що так, вона звертається, як агітатор”, - сказала Дячук, додавши, що представник виборчої дільниці поклала слухавку після того, як журналіст сказала, що не є прихильником Партії регіонів.  

Зазначимо, що запрошення на вибори ДВК досі не надійслала на адресу Дячук.

Політолог, Координатор громадянського Руху "ЧЕСНО" в Івано-Франківській області Тарас Случик зазначає, що такі дії представника виборчої комісії, є незаконними. Він вважає, що такі випадки потрібно оприлюднювати, оскільки це може зупинити такі дії представників штабів.

"Політичні партії, які мають доступ до адміністративного ресурсу, часто намагаються провести мобілізацію виборців чи дізнатись його ставлення до тієї чи іншої політичної сили шляхом використання різних баз даних, які знаходяться в адмініструванні органів виконавчої влади чи органах місцевого самоврядування. Такі дії, звичайно ж, є незаконними і потрібно максимально швидко публікувати інформацію про такі випадки. Доступ до різних баз даних з боку провладної партії чи мажоритарного кандидата нівелює рівність можливостей та не втручання органів влади у виборчий процес.

Звичайно, такі випадки часто досить складно задокументувати і довести до суду, але оприлюднення таких фактів може зупинити такі дії представників штабів", - зазначив Тарас Случик.

Liked the article?
Help us be even more cool!