ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові проросійські мітингувальники напали на журналіста "України"

07.04.2014, 11:20

6 квітня проросійські мітингувальники напали на журналіста телеканалу "Україна" Григорія Пирлика під час прямого включення. Про це Пирлик розповів ІМІ.

За його словами, до включення знімальна група готувалася на площі Свободи, у місці, де нікого не було. За 10 хвилин до включення до журналіста підійшла група людей з георгіївськими стрічками, які сказали, що слухатимуть, про що він говоритиме.

“На мої прохання відійти, що ви заважаєте, відповіли відмовою. Далі, мені вже розповідали пост-фактум наші інженери, жінка з георгіївською стрічкою незадовго до включення зателефонувала комусь із мітингувальників і вже до мене підійшла група побільше. Я уявляв, що вже може бути щось таке, але вже не було можливості змінювати точку, тим більше, прямий ефір, і ми вирішили виходити”, - розповів Пирлик. При цьому він додав, що у Харкові будь-який український канал проросійські мітингувальники сприймають агресивно, “не треба рот розкривати, щоб почути, що ви продажні журналісти і так далі”.

Штовхати у спину та погрожувати Пирлику почали після того, як він розповів про інцидент на вулиці Римарській, коли проросійські митингувальники змусили майданівців буквально повзти по вулиці.

“Власне після цих моїх слів, що майданівців змусили повзти, почалися крики, що будете брехати - розіб'ємо камеру. Хоча брехні в моїх словах не було, тому що я констатував факт - дійсно було таке, події на Римарській нагадували самосуд. Почалися поштовхи, один раз мене штовхнули досить добре, я в бік камери нахилився. Штовхали в спину. Одні люди намагалися відібрати у мене планшет, тому що хтось говорив, “та що ти там розповідаєш, тобі вже написали, дали команду з Києва читати саме так”. Але все закінчилося благополучно”, - розповів журналіст.

Коли закінчився ефір знімальна група почала відходити, “були колеги і вони тихенько нас прикривали і були люди адекватні, і ми швидко почали йти”.

Liked the article?
Help us be even more cool!