ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові частково відновили функціонал зруйнованої телевежі

Функціонал зруйнованої телевежі в Харкові частково відновлено. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

“Жителі Харкова та області, які були підключені до цифрового телебачення Т-2 та мали проблеми з сигналом, можуть перелаштувати тюнер на МХ-7”, – сказав він.

В ОВА роз'яснили, як жителям Харківщини налаштуватися на хвилі державного цифрового телебачення МХ-7, щоб безперебійно отримувати інформацію. 

Там зазначили, що процес налаштування однаковий для всіх моделей цифрових приймачів. Спершу необхідно обрати спосіб під'єднання. Виконавши під'єднання апарата, потрібно ввімкнути телевізор і приставку. На телевізорі потрібно вибрати відеовхід, щоб перейти до меню ресивера. Якщо під'єднання виконано правильно, то на екрані з’явиться вікно з привітанням. 

Як налаштувати харків'янам державне цифрове телебачення МХ-7. Фото – kharkivoda.gov.ua

“Якщо в розділі “Режим пошуку” відображається “DVB-T + DVB-T2”, то приймач відразу знайде всі доступні до вашого регіону канали самостійно. Такий спосіб спрацює тільки в тому випадку, якщо у вас вже є антена, спрямована в потрібному напрямку. Якщо вам не відомий потрібний напрямок антени, плавно прокрутіть її, слідкуючи за шкалами інтенсивності та якості сигналу”, – пояснили в ОВА.   

Там додали, що перелік каналів завантажиться вручну або автоматично.  

На мультиплексі МХ-7 жителі Харківщини можуть дивитися такі програми: “Перший”, “Суспільне Культура”, “Рада”, “Армія ТБ”, 1+1, ICTV, “Інтер”, “Ми – Україна”, “Піксель” та інші.

Що передувало

Як повідомляв ІМІ, 22 квітня росіяни завдали удару по телевежі в Харкові, унаслідок чого вона зруйнована. Були зафіксовані перебої із сигналом цифрового телебачення

Харківська обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо обстрілу телевежі за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

В Харківській ОВА заявили, що зруйновану росіянами телевежу можна буде відновити лише після завершення боїв.

У 2024 році росіяни поновили обстріл української теле- та радіоінфраструктури. 

Раніше ІМІ фіксував такі випадки ще на початку повномасштабного вторгнення РФ у 2022 році (тоді було зафіксовано 16 випадків обстрілів росіянами телевеж, які є цивільними об’єктами). 

У березні 2024 року росіяни цілеспрямовано атакували дронами об'єкти телевізійної інфраструктури Харківської області та завдали ракетно-авіаційних ударів по радіотехнічних об'єктах Сумської області. Низка населених пунктів Сумщини перебувала без теле- і радіосигналу. Внаслідок цих обстрілів Суспільне повідомило, що в обох регіонах тимчасово відсутні сигнали його телеканалів Т2 та радіоканалів.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявив, що росіяни завдали цілеспрямованих масованих ударів безпілотниками по теле- та радіоінфраструктурі Харківської області в ніч на 14 березня.

Liked the article?
Help us be even more cool!