ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Франції важко поранено азербайджанського журналіста, його дружину - вбито

30.03.2018, 16:43
Фото - DW

У Франції важко поранено азербайджанського журналіста Рахіма Намазова, а його дружину - вбито, повідомляє DW.

Подружня пара стала жертвою збройного нападу вранці 30 березня в комуні Колом'є поблизу міста Тулуза у південно-західній частині Франції. Намазов отримав важке вогнепальне поранення в спину і перебуває у критичному стані. Його дружину Аїду було вбито пострілом у голову з близької відстані.

Згідно з джерелами в поліції, Намазов і його дружина їхали на автомобілі в одному з житлових кварталів Колом'є, коли в їхньому напрямку було зроблено сім пострілів.

Мер Колом'є Карін Траваль-Мішель в інтерв'ю агентству AFP сказала, що неможливо позбутися думки про те, що мало місце “зведення політичних рахунків”, оскільки Намазов є журналістом, якого на батьківщині катували і посадили у в'язницю, і він отримав політичний притулок у Франції.

Траваль-Мішель висловила впевненість у тому, що цей злочин ніяк не пов'язаний із серією терактів, які сталися минулого тижня, додавши, що ясність має внести слідство.

Рахім Намазов є рішучим критиком політичного керівництва Азербайджану. У відеоролику, викладеному на порталі YouTube у грудні 2017 року, він заявив, що його посадили у в’язницю за те, що він писав про жорстоке поводження з солдатами в азербайджанській армії. Намазов також повідомив, що він провів півроку в одиночній камері. Він отримав політичний притулок у Франції в 2010 році.

Liked the article?
Help us be even more cool!