ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У фракції Порошенка закликають Раду розробити закон про протидію фейкам

15.01.2018, 15:22
Фото - Інформатор

Голова фракції партії “Блок Петра Порошенка” Артур Герасимов закликає парламент підготувати та ухвалити законопроект про протидію розповсюдженню фейків. Про це він сказав на засіданні погоджувальної ради 15 січня, повідомляє “Українська правда”.

“Не можу не згадати факт, який мав місце останніми днями. Я хотів, щоб саме парламент подивився на цю ситуацію ширше, і я закликаю нас розробити та прийняти законопроект про протидію фейкам”, - сказав Герасимов.

“Ми знаходимося на передовій, і ми маємо переймати досвід тих, хто в Європі, – а це і Франція, і Німеччина, – і  США, навіть Європарламент дуже серйозно цією проблемою займається”, – заявив Герасимов.

Він запропонував створити робочу групу з підготовки законопроекту про протидію фейкам.

“Я хотів би звернутися до голови Верховної Ради з пропозицією створити робочу групу з напрацювання цього законопроекту. Розробити його та прийняти його у парламенті. Закон про протидію фейкам. Давайте не будемо забувати, що сьогодні кількість фейків, яку наш північний сусід буде розповсюджувати в нашій державі, не зменшуватиметься, а буде тільки зростати”, - підсумував Герасимов.

Голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк заявив, що це дуже потрібний законопроект, бо допоможе президенту позбутися 90% своїх чиновників. “Справді чудесний законопроект про боротьбу з фейками. Цим законом ми допоможемо президенту позбутися 90% чиновників у президентовій адміністрації, які продукують фейки, а особливо у ГПУ”, - сказав Березюк.

Нагадаємо, 14 січня прес-служба Адміністрації Президента України розповсюдила заяву для ЗМІ, у якій ідеться, що “оприлюднені так звані “документи” від імені Петра Порошенка є низькопробною підробкою та фейком, виготовленим і закинутим телекомпанії “Руставі-2” спецслужбою Росії”

Після цього керівник інформаційної служби грузинської телекомпанії “Руставі-2” Нодар Меладзе заявив, що не має сумнівів у справжності “заяви Петра Порошенка до Федеральної служби безпеки Росії від 3 лютого 2007 року”.

На одній зі сторінок опублікованих “документів” вказується, що нібито Порошенко хоче в’їхати в РФ, оскільки він “в інтересах Росії” залучає великі інвестиції, а в Санкт-Петербурзі проживають батьки дружини його старшого сина Олексія Порошенка.

15 січня “Українська правда” вибачилася перед читачами за новину про так звані “заяви Порошенка” до ФСБ.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!