ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Донецьку обстріляли дачу головного редактора «ОстроВа»

06.05.2014, 10:40

5 травня увечорі у Донецьку невідомі обстріляли дачу головного редактора видання «ОстроВ», координатора Комітету патріотичних сил Донбасу (КПСД) Сергія Гармаша. Напад було скоєно біля 23:00, під час нього зловмисники використовували  автоматичну зброєю, повідомляє «ОстроВ».

У коментарі ІМІ Гармаш не дав чіткої відповіді, чи можна цей напад пов’язувати із його журналістською діяльністю, чи із громадською. "Я не знаю з чим це може бути пов'язано. І з журналістською діяльністю, і з КПСД. А може бути і з тим, що там був Фірсов", - зазначив Гармаш ІМІ.

Також в цей час на дачі Гармаша знаходився народний депутат від партії УДАР Єгор Фірсов, який є членом (КПСД).

Нападникам також відповіли стрільбою з вогнепальної зброї, після чого ті зникли з місця події.

Фірсов та Гармаш тимчасово покинули межі Донецької області.

Також видання повідомляє, що раніше сепаратисти викрали двох осіб, що входять до складу КПСД. 5 травня до офісу Донецької обласної організації партії УДАР також приходили четверо автоматників у масках.

В інтерв’ю Радіо Свобода Гармаш розповів, що пов’язує напад з тим, що у Донецьку він очолює ще Комітет патріотичних сил Донбасу, об’єднання проукраїнських організацій.

“Відбувся напад на маю дачу у Донецьку. Стріляли у вікна будинку, де я був і народний депутат від партії УДАР Єгор Фірсов. Я пов’язую це з тим, що я у Донецьку очолюю ще Комітет патріотичних сил Донбасу – це об’єднання проукраїнських організацій. Відчувалося, що може бути переслідування усіх нас, що нас можуть викрадати, щоб обмінювати потім на затриманих сепаратистів. Тому ми були разом. Тому, що у Єгора була зареєстрована зброя. У мене, на жаль, немає зброї. І відбулось те, що очікувалося. Але завжди очікуєш, а потім, коли стається – це дуже несподівано. Ми сіли вже снідати і тут почали стріляти по вікну. У мене на кухні одне вікно. Стріляли, як кажуть, з автомата Калашникова. Ми одразу вимкнули світло, знайшли у темряві свою зброю і почали стріляти просто у темряву, щоб показати, що у нас є зброя. Ми не бачили, хто стріляв, скільки їх було, звідки навіть стріляли. Після цього була тиша. Ми зрозуміли, що нікого немає у дворі. Сіли у машину і поїхали. Вимкнули телефони, бо була можливість, що нас вистежили за телефонами. Сіли до машини і поїхали до Києва”, - розповів Гармаш.

Фото з Facebook Сергія Гармаша

Liked the article?
Help us be even more cool!