ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Донецьку бойовики "ДНР" розгромили квартиру журналіста "Громадського ТБ Донбасу"

14.05.2015, 11:12

У Донецьку бойовики “ДНР” розгромили квартиру фрілансера "Громадського ТБ Донбасу", постраждав і сам журналіст. Про це повідомив керівник організації "Донецький інститут інформації", яка видає сайт "Новости Донбасса" і проект "Громадське телебачення Донбасу" Олексій Мацука.

За його словами, у Донецьку триває "зачистка" незалежних журналістів і за їхнім фрілансером було оголошено полювання. В результаті збройні сепаратисти напали на квартиру журналіста. Постраждав і сам журналіст.

"У Донецьку неможливо сьогодні вести повноцінну журналістську роботу. Незалежний журналіст - перша мішень для збройних сепаратистів. Рівно рік тому пройшла перша хвиля зачистки інформаційного поля окупованої Донеччини. Пройшов рік і методи сепаратистів лише посилилися. Це справжня сталінська "народна "республіка", - сказав Мацука.

На своїй сторінці у Фейсбук Мацука написав: “Напад здійснили озброєні люди, які спокійно пересуваються по обласному центру в пошуках незалежних журналістів”.

В коментарі ІМІ Олексій Мацука повідомив, що з міркувань безпеки ім’я журналіста не називається. За його словами, інцидент стався у квітні, проте відомо про це стало лише вчора, 13 травня. При обшуці квартири, додав Мацука, у журналістаа забрали жорсткий диск. “Те, що це пов’язано з журналістською роботою, то це сто відсотків. Його затримали під час відеозйомки”, - сказав Мацука. Наразі журналіст в безпеці.

Liked the article?
Help us be even more cool!