ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Держдуму РФ внесли законопроект про блокування інформації, що ганьбить честь і гідність

02.04.2018, 13:23
Фото - Антон Новодережкін, ТАСС

Депутати від “Єдиної Росії” внесли до Державної думи РФ законопроект, який дозволить блокувати інформацію, що порочить честь і гідність, навіть якщо автор її не вилучив. Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на сайт Держдуми.

Згідно з законопроектом, якщо автор опублікованої в інтернеті інформації, яку суд визнав такою, що порочить честь і гідність приватної або юридичної особи, не видалить її в установлені терміни, то судовий пристав може заблокувати ці дані.

Депутати повинні спочатку розглянути законопроект попередньо, а потім – на трьох читаннях, перш ніж його можуть схвалити Рада Федерації і президент Росії, щоб він набув сили.

Як відомо, у лютому Роскомнагляд хотів блокувати сайт YouTube за позовом російського бізнесмена Олега Дерипаски, який заявляв, що його честь і гідність спаплюжено. Від відеохостингу вимагали видалити ролик із розслідуванням російського опозиціонера Олексія Навального про бізнесмена і його зв'язок зі співробітницею ескорт-агентства Настею Рибкою.

Видалити інформацію про розслідування Навального, а також фотографії Дерипаски з інстаграм-акаунта Насті Рибки Роскомнагляд зажадав 9 лютого, того ж дня, коли в суді Усть-Лабінська зареєстрували позов бізнесмена до дівчини. Суд визнав, що в якості “забезпечувальних заходів” за позовом ЗМІ, які писали про розслідування, зобов'язані видалити фотографії, відео та “іншу особисту інформацію” про Дерипаску.

До реєстру забороненої інформації потрапило саме розслідування на сайті Навального і ролик на YouTube. Після цього сайт опозиціонера виявився заблокованим у Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!