ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Чернівцях охоронці торгового центру погрожували журналістові "проблемами"

29.05.2017, 15:19

У Чернівцях 29 травня позаштатному журналісту, фотокореспонденту “Чернівецького променя” Ігорю Константинюку погрожували розправою охоронці приватної фірми “Тигр” у торговому центрі “Проспект”. Про це журналіст розповів представниці ІМІ у Чернівецькій області.

За його словами, він був у торговому центрі в приватних справах, не робив фотографій. Однак до нього підійшли два працівники охоронної фірми “Тигр” і сказали, що ввечері в журналіста будуть проблеми.

“Я намагався дізнатись, з якого приводу вони до мене підійшли і погрожують. Але вони тільки повторили, що у мене будуть проблеми. Коли я намагався їх сфотографувати, вони намагались вибити телефон з рук. Потім я викликав поліцію”, - розповів Ігор Константинюк.

Журналіст написав заяву до поліції.

“З’їхав на ескалаторі донизу, і одразу ж на виході мене зустріли двоє кремезних “тигрів”. “В тебе сьогодні ввечері будуть великі проблеми” - без будь-яких прелюдій похмуро проінформували вони мене. Я оторопіло присьорбнув кави. “Чого це?”, - запитав я. “Через твої фотки”. Тут я приофігів остаточно. “Через які фотки??” “Через твої фотки. Сьогодні ввечері, в тебе будуть великі проблеми”. Тобто, конструктивна розмова в нас не клеїлась ніяк”, - написав детальніше на своїй сторінці у Фейсбук журналіст.

“Тоді я чітко представився: “Я Ігор Константинюк, працюю журналістом/фотографом в телерадіокомпанії “Чернівецький промінь”, буває, що протягом дня роблю 4-5 репортажів, тому хотів би дізнатися, які саме фотографії ви маєте на увазі, які саме великі проблеми ввечері мене чекають, і хто, власне - ви такі?!”. На цій розмові ми вийшли на вулиці. Охоронці стали спиною до ТЦ, я навпроти. Представитись “тигри” відмовились. На зауваження, чи розуміють вони, що зараз погрожують журналісту з приводу його професійної діяльності, відповіли, що вони не погрожують. “Просто тебе сьогодні ввечері чекають великі проблеми”, - написав Константинюк.

Нагадаємо, відповідно до статті 345-1 Кримінального кодексу, погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо журналіста, його близьких родичів чи членів сім’ї у зв'язку зі здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності  карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Фото - Фейсбук Ігор Константинюк

Liked the article?
Help us be even more cool!