ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Черкасах активісти блокували виїзд із суду підозрюваного в організації вбивства журналіста Сергієнка

08.06.2017, 10:11

У Черкасах 7 червня активісти понад годину блокували виїзд із території Будинку правосуддя автозаку з підозрюваним в організації вбивства журналіста Василя Сергієнка після засідання Апеляційного суду Черкаської області, на якому розглядали оскарження обраного Вадимові Мельнику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, повідомляє Радіо Свобода.

Активісти блокували запасний вихід із Будинку правосуддя, звідки мали вивозити підозрюваного, причепом із будівельним сміттям та двома сміттєвими баками і палили там шини. Зрештою, активісти випустили автозак із підозрюваним з території суду, але пообіцяли під час наступного засідання чергувати і біля СІЗО, і біля суду.

Також активісти зустріли вигуками “Ганьба” рішення колегії суддів Апеляційного суду Черкаської області про те, що наступне засідання у справі має відбутися 9 червня у форматі відеоконференції. Активісти заявили, що вбачають у таких діях суду навмисне затягування справи.

На засіданні суду на відеоконференції наполягав сам підозрюваний та його адвокат Сергій Гончар, бо Вадим Мельник вважав, що в залі суду йому може загрожувати небезпека. Крім того, на суді був присутній лише один захисник Мельника, інший начебто занедужав. Підозрюваний наполягав, щоб під час засідання апеляційного суду були присутніми обидва його захисники. Натомість представники прокуратури заявляли, що підстав для проведення відеоконференції немає, та й заяви щодо того, що підозрюваному загрожує небезпека, до них не надходили.

Зрештою, колегія суддів задовольнила клопотання сторони захисту. Для проведення відеоконференції Вадима Мельника тимчасово етапують до слідчого ізолятора, бо в ізоляторі тимчасового тримання немає технічних можливостей для відеозв’язку.

Крім того, 7 червня Черкаська міська рада проголосувала за звернення до Вищої ради правосуддя зі скаргою на дисциплінарний проступок суддів Апеляційного суду Черкаської області Ігора Поєдинка, Ірини Соломки та Миколи Ятченка, які 30 травня ухвалили рішення відпустити з-під варти Вадима Мельника. Черкаські міські депутати вимагають відсторонити цих суддів від обійманих посад.

Це вже друга апеляція у справі Вадима Мельника.

Активісти блокують виїзд із будівлі суду, Черкаси, 7 червня 2017 року

Як повідомляв ІМІ, 16 травня у Києві поліція затримала організатора викрадення та вбивства черкаського журналіста та активіста Василя Сергієнка. 47-річного уродженця Вінницької області було оголошено у розшук за ч. 2 ст. 194 (“Умисне знищення або пошкодження майна”), ч. 3 ст. 146 (“Незаконне позбавлення волі або викрадення людини”), п. 11-12 ч. 2 ст. 115 (“Умисне вбивство”) Кримінального кодексу України.

17 травня Придніпровський районний суд Черкас обрав запобіжний захід тримання під вартою строком на 60 діб, без права внесення застави, до обвинуваченого в організації викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка.

30 травня апеляційний суд змінив міру запобіжного заходу Вадиму Мельнику: замість тримання під вартою призначив йому нічний домашній арешт із застосуванням електронного браслета. Відпустити Мельника мали одразу в залі суду. Однак активісти заблокували і вихід підозрюваного з камери, і самих суддів у залі засідання. Після двох годин блокування до зали повернувся слідчий і оголосив нову підозру Вадиму Мельнику – створення злочинної організації.

1 червня Придніпровський районний суд Черкас обрав Вадиму Мельнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів (до 28 липня включно) без можливості внесення застави.

4 квітня 2014 року журналіста та громадського активіста Василя Сергієнка було викрадено у місті Корсуні-Шевченківському Черкаської області у дворі власного помешкання.

Через декілька днів його тіло знайшли закатованим, з пакетом на голові, з ножовими пораненнями, наручниками на руках у лісі в Корсунь-Шевченківському районі Черкаської області.

21 листопада 2014 року Президент України присвоїв Василю Сергієнку звання Героя України.

11 липня 2015 року працівники прокуратури Черкаської області спільно з управлінням МВС в області затримали жителя міста Києва за підозрою у вчиненні тяжкого злочину за фактом вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка.

15 жовтня 2015 року черкаське УМВС повідомило, що Василя Сергієнка викрали, катували та вбили київські бандити. На слід убивць оперативників вивів обривок касового чека одного зі столичних супермаркетів.

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування  затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів м. Києва за фактом викрадення і вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка.

11 квітня у Васильківському районі Київської області поліція затримала підозрюваного у вбивстві журналіста Василя Сергієнка.

Liked the article?
Help us be even more cool!