ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Тимошенко подала до суду на журналістів через сюжет про ломбардний бізнес її родини

17.10.2017, 13:04

Голова фракції ВО “Батьківщина” у Верховній Раді Юлія Тимошенко заперечує зв'язок своєї сім'ї з ломбардних бізнесом,  та повідомила, що подала в суд на авторів журналістського розслідування і просить зобов'язати журналістів спростувати дану інформацію. Про це вона повідомила журналістам, інформує “Українська правда” з посиланням на Українські новини.

“Ніколи в житті ні я, ні моя сім'я, ні будь-хто інший не мали відношення до будь-яких ломбардів. Я прошу спростувати це в прямому ефірі”, - сказала Тимошенко.

У журналістському розслідуванні програми “Наші гроші з Денисом Бігусом” раніше вказувалося, що сім'я Юлії Тимошенко отримала дохід у 2,4 мільйони гривень від кіпрської компанії Diafox Consulting Limited, на яку в Україні оформлено мережу ломбардів "Дешева готівка".

Центральний офіс ломбарду розташований у партійний будівлі, “захищеній” депутатською приймальнею обранця від БЮТу Сергія Власенка. Ломбард засновано 2013 року, пише видання.

Як повідомляв ІМІ, 11 жовтня команда антикорупційного проекту Bihus.info вимагала публічного вибачення від голови Київського осередку “Батьківщини” Костянтина Бондарєва та керівника партії Юлії Тимошенко “за неприпустиму поведінку, погрози та приниження гідності” журналістки програми “Наші гроші з Денисом Бігусом” Мар’яни Мотрунич. У разі відсутності відповідної реакції упродовж тижня, редакція звертатиметься до суду для захисту честі і гідності наших журналістів.

Мар’яна Мотрунич направила запит Бондаренку в ході підготовки матеріалу про доходи лідера партії “Батьківщина” Юлії Тимошенко.

У зверненні журналістка пояснює, що під час підготовки матеріалу було виявлено, що ломбард, фірма-засновник якого перераховувала кошти Юлії Тимошенко, прописана в “партійній будівлі. За адресою Героїв Севастополя, 48 знаходиться і приймальня народного депутата від “Батьківщини” Сергія Власенка і партійна організація Київської області “Батьківщини”, тож керівнику обласної організації був направлений запит.

Письмової відповіді журналістка не отримала, однак їй зателефонував Бондаренко і “не відповівши на жодне з запитань дозволив собі принижуючі висловлювання на мою адресу”. Після того, зазначає журналістка, він повторив теж саме в смс-повідомленнях.

Liked the article?
Help us be even more cool!