ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Twitter продав дані досліднику з Cambridge Analytica

02.05.2018, 16:00

Сервіс мікроблогів Twitter продав дані досліднику Александру Когану з Cambridge Analytica в 2015 році. Про це повідомляє Media Sapiens з посиланням на The Telegraph.

Компанія Twitter підтвердила цю інформацію. У заяві йдеться, що Twitter надала досліднику доступ до публічних даних користувачів на один день. Купівля інформації здійснювалася через компанію Когана GSR (Global Science Research). GSR зібрала "випадкову вибірку" публічних твітів за період між груднем 2014 року та квітнем 2015 року. У Twitter наголосили, що компанія не отримала жодного доступу до приватної інформації користувачів.

У Cambridge Analytica зі свого боку наголосили, що ніколи не отримували жодних даних від GSR та не робили спільні з GSR проекти з фокусом на її дані.

Раніше сервіс Twitter заборонив GSR і Cambridge Analytica купувати дані або розміщувати рекламу на його платформі.

“На перший погляд, це не схоже на велике порушення конфіденційності даних. Занепокоєння викликає те, що GSR теоретично могла корелювати дані Facebook та Twitter”, - пише Engadget.

Нагадаємо, розслідування щодо витоку даних та можливого впливу компанії Cambridge Analytica на політичні процеси розпочали Італія, Німеччина й США. У Штатах Facebook можуть оштрафувати на 40 тисяч доларів за кожне порушення.

Liked the article?
Help us be even more cool!