ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Цукерберга запросили в Євросоюз дати свідчення про витік даних

13.04.2018, 10:52
Фото - Getty Images / J.Sullivan / DW

Співзасновника соцмережі Facebook Марка Цукерберга запросили дати свідчення щодо витоку даних перед законодавцями Європи. Про це секретар голови Європарламенту повідомив The Washington Post, інформує Громадське.

Повідомляється, що Антоніо Таяні, президент Європарламенту, збирається відправити лист Цукербергу наступного тижня. У листі Таяні звернеться з проханням, щоб співзасновник Facebook засвідчив перед Європарламентом.

Якщо Цукерберг погодиться, йому доведеться постати перед одними з найбільш жорстких критиків технічної індустрії за межами США, зазначає видання.

“Слухання щодо Facebook показують, що у світі ще хвилюються за дотримання жорстких стандартів конфіденційності даних”, - передав слова Таяні його секретар.

У ЄС очікують, що Цукерберг буде готовий дати свідчення і що він “однаково налаштований до відповідальності перед європейськими громадянами”.

У Facebook наразі не відповіли на запит газети, чи буде Цукерберг давати свідчення в ЄС.

Допит Цукерберга в Конгресі США тривав два дні – 10 та 11 квітня. Марк Цукерберг визнав, що соціальну мережу використали задля маніпуляції, отримання приватних даних та втручання в політичний процес.

Нагадаємо, компанія з аналізу даних Cambridge Analytica, яка працювала над президентською кампанією президента США Дональда Трампа, незаконно отримала доступ до даних понад 50 мільйонів користувачів Facebook.

Цукерберг втратив понад $5 млрд через витік даних 50 млн користувачів Facebook.

Liked the article?
Help us be even more cool!